Суха шкіра на п’ятах



Немало проблем доставляє суха шкіра на п’ятах, влітку вона зазвичай товщає, і іноді покривається хворобливими тріщинами. Якщо в тріщини потрапляє бруд, то може виникнути запальний процес. Окрім того, що п’яти з тріщинами виглядають негарно, суха шкіра і тріщини доставляють дискомфорт при ходьбі. Якщо Вас турбує суха шкіра на п’ятах, то лікування слід розпочинати з вибору миючого засобу. Нерідко сухість п’ят проходить після того, як людина міняє мило. Мило або гель треба вибирати для сухої шкіри, після прийняття ванни обов’язково змащувати п’яти поживним кремом до складу якого входить лецитин і яєчний жовток або вітамін А. Якщо у Вас товста шкіра на п’ятах, можна спробувати робити раз на тиждень ванночки з додаванням питної соди і нашатирного спирту. На літр води – столову ложку соди і 2 чайних ложки нашатирного спирту.

Суха шкіра на п’ятах потребує постійного зволоження. Якщо шкіра буде м’якою і еластичною – вона не тріскатиметься. Якщо тріщини на п’ятах вже з’явилися, розпочніть лікування з теплих ванночок. Впродовж 3 тижнів робіть ванночки з додаванням питної соди – 1 чайну ложку на 1 літр води. Після ванночки обполосніть ноги слабким розчином марганцівки або розчином риванолу. Після ванночки на область тріщини накладіть пов’язку з синтоміциновою емульсією на 2-3 години, ноги можна перебинтувати або надіти шкарпетки. Зазвичай навіть глибокі тріщини після щоденних процедур, гояться в середньому через 10 днів. Прекрасно загоює тріщини на п’ятах компрес з парафіну, бджолиного воску і саліцилової кислоти. Вам треба розігріти рівні частини бджолиного воску, парафіну і саліцилової кислоти, змішати усі ці компоненти і за допомогою ватного тампона нанести суміш на п’яту.

Після того, як вона висохне нанести ще декілька шарів. Закріпити суміш на п’яті бинтовою пов’язкою, краще це робити на ніч, вранці зняти застиглу суміш, зробити содову ванночку і обробити п’яту пемзою. Через декілька процедур тріщини заживуть. Лікування можна розпочати з найбільш елементарного, наприклад, обробки п’ят чистим вазеліном. Перед тим, як нанести вазелін на п’яти, їх розпарюють у ванночці з додаванням борної кислоти (1 столова ложка на літр води), потім наносять шар вазеліну і заклеюють це місце пластиром, залишають на усю ніч. Процедуру бажано повторювати щодня до тих пір, поки тріщини не зникнуть. У Вас завжди буде ніжна і гладка шкіра на п’ятах, якщо після щоденного прийняття душу втирати в шкіру на п’ятах теплу маслинову олію.

Щоб посилити кровообіг в ступнях треба робити час від часу інтенсивний масаж з маслиновою олією чи жирним кремом. Завдяки хорошому кровообігу в ступнях, загоєння тріщин пройде набагато швидше. Після масажу бажано надіти бавовняні шкарпетки. Якщо тріщини на п’ятах занадто глибокі і хворобливі бажано використати мазь антибактеріальну, щоб запобігти інфікуванню, нерідко грибкові захворювання ніг розпочинаються з тріщин на шкірі ступень і п’ят. Якщо у Вас є підозра на грибок, не слід займатися самолікуванням, оскільки від теплих ванночок і різних поживних кремів і олій хвороба може тільки посилитися. Особливо треба бути обережними у виборі лікування, якщо навколо тріщин з’явилися гнійники, припухлості і почервоніння. В цьому випадку слід негайно звернутися до лікаря!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: суха шкіра на пятах, суха шкіра пят

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *