Як видалити огрубілу шкіру стоп? [draft]



Напевно, не знайдеться людини, яка б не хотіла відчувати доглянутість і м’якість своїх стоп. До того ж, потріскані й огрубілі стопи виглядають непривабливо. Тому давайте розбиратися, що ж необхідно для ефективного видалення огрубілої шкіри стоп і як зробити так, щоб вона якомога довше залишалася доглянутою.

Крок перший. Підготовка стоп, розпарення

Для того, щоб видалити весь непотрібний ороговілий шар шкіри, його необхідно розм’якшити. Найкраще це зробити за допомогою спеціального кислотного ремуверу для педикюру, але можна скористатися і всім відомим методом – розпаренням у ванночці. Вода має бути не менше 45 ° С. Для глибшого зняття відмерлої шкіри, рекомендується додавання дрібку морської солі і 1 ст. л. лимонного соку на 1 л води. В такій ванночці ноги необхідно тримати не менше 15 хвилин, після чого перейти до наступного кроку.

Крок другий. Оброблення пилкою, видалення омертвілої шкіри

Після того, як стопи розпарились, можемо приступати до видалення огрубілої шкіри. Для цього в жодному разі не використовуйте лезо, оскільки вже через тиждень стан ваших стоп набагато погіршиться. Для рівномірного і глибокого видалення огрубілої шкіри стоп потрібна пемза або пилка середньої абразивності. При роботі з інструментом, намагайтеся уникати сильного тиску на поверхню стопи. Терти треба доти, доки не відчуєте м’яку рожеву шкіру. До речі, нещодавно у продажу з’явився дуже корисний прилад – електрична пилка для шкіри стоп. Все, що необхідно, – просто ввімкнути прилад і почати видалення зайвого. За тривалістю педикюр у такому разі скорочується вдвічі.

Крок третій. Завершальні процедури, застосування зволожуючих засобів

Якщо хочете, щоб результат педикюру зберігся якомога довше, то потрібне спеціальне зволоження і дотримання деяких правил. Передусім після видалення огрубілої шкіри, нанесіть на стопи зволожуючий  крем для ніг. Нині на косметичному ринку багато подібних засобів. Такі креми підходять навіть для потрісканої шкіри п’ят, запобігаючи подальшому утворенню тріщин.

Корисні поради

Зробіть своєю звичкою щотижневе прийняття ванночок для ніг з додаванням лікувальних трав (ромашки, календули, пижма тощо). Такі процедури не лише сприятимуть зволоженню шкіри стоп, але й стануть засобом її живлення.

Намагайтеся перед сном (хоча б через день) змащувати стопи спеціальним кремом, після чого одягніть шкарпетки, які не дадуть засобу вбратися в постільну білизну.

За змогою купуйте взуття з натуральних матеріалів і на зручній танкетці. Це не лише комфортно, але й дуже корисно для ніг, задовільного стану шкіри стоп, а також для суглобів.

Насправді, не потрібно робити нічого надскладного для видалення огрубілої шкіри стоп. Не варто витрачати багато часу, купувати дорогі засоби і набувати особливих навичок. Намагайтеся робити педикюр не рідше разу на десять днів і тоді Ваші стопи будуть доглянутими. Удачі й будьте красивими!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *