Як правильно чистити золото і срібло в домашніх умовах



З часом втрачається колишній колір і блиск прикрас і треба поставити питання чим чистити золото і срібло вдома, щоб не нести в ювелірну майстерню і платити іноді не малі гроші. Адже вони чистять прикраси не довго і якось просто. Розберемося як правильно очистити срібло і золото в домашніх умовах, від чорноти і бруду із застосуванням підручних засобів.

Головні проблеми і причини очищення:

– срібло, що потемніло.

– Тьмяне золото і біжутерія.

– Перли, що перестали блищати.

Як правильно чистити срібло в домашніх умовах від чорноти?

Сірий наліт з часом неминуче з’являється на срібних прикрасах. Для комплектів, які просто втратили колишній блиск, можна змішати декілька крапель м’якого миючого засобу для миття посуду з теплою водою. Умочіть в цей розчин чисту ганчірочку і протріть прикраси. Після цього промийте їх під холодною водою і витріть на сухо. Для коштовностей, які сильно потемніли зробіть пасту з соди, змішаної з водою в пропорції 3:1. Намочіть прикраси і нанесіть пасту м’якою ганчірочкою, яка не залишить подряпин на сріблі. Коли ганчірочка стане сірою, змініть її на чисту. Потім змийте пасту і висушіть прикраси. Майте на увазі, що срібло не можна довго замочувати у воді – від цього воно потемніє ще сильніше.

Як правильно чистити золото в домашніх умовах?

Лосьйони, мило, крем, пил, бруд і шкірні виділення роблять коштовності тьмяними і безживними. Навіть золоті ланцюжки і кулони тьмяніють і втрачають блиск від щоденного носіння. Для таких прикрас влаштуйте ванночку з піною з декількох крапель засобу для миття посуду і столової мінеральної води. Покладіть прикраси в сито і замочіть на 5 хвилин. Використовуючи м’яку зубну щітку, почистіть прикраси, не упускаючи жодного отвору, візерунка і завитка. Укладіть знову усі комплекти в ситечко, промийте під холодною водою і витріть на сухо м’якою ганчіркою. Біжутерію, особливо таку, де камінчики приклеєні до металу, не рекомендується мити під струменем води і тим більше замочувати. Досить змочити ганчірочку в пінному розчині і просто протерти пил, бруд або жирний наліт, а потім змити також вологою ганчірочкою. Після цього покладіть прикраси на тканину лицьовою стороною вниз, щоб вода не проникала в застібки і кріплення.

Як правильно чистити тьмяні перли в домашніх умовах?

Оскільки перли є крихким і пористим каменем, вони дуже легко втрачає блиск і глянець. Не має значення, справжні у вас перли або штучно вирощені, їх треба чистити особливо акуратно. Розкладіть низку перлин на м’якій чистій тканині. Візьміть тонкий пензлик для макіяжу (використовуваний для нанесення тіней), умочіть його в пінний розчин шампуню змішаного з теплою водою, і чистіть окремо кожну перлину. Після змийте піну трохи вологою м’якою ганчіркою і залиште на тканині до повного висихання.

Не сушіть нитку перлів у висячому положенні, інакше вона може розтягнутися. У такий спосіб можна чистити і бірюзу: цей камінь теж досить крихкий і пористий.

Щоб наступного разу було простіше чистити ювелірні вироби:

Знімайте дорогоцінні прикраси і біжутерію, коли миєте руки або наносите крем або лосьйон. Протирайте перли після кожного носіння дуже м’якою ганчірочкою, щоб видалити сліди поту, парфумів і макіяжу. Одягайте прикраси, тільки після того, як нанесли крем, парфуми і макіяж. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як чистити срібло в домашніх умовах відгуки, як почистити золотий ланцюжок

Коментарі 1 коментар

  • Корисна інформація. Про те що вироби з золота можна почистити розчином із засобу для миття посоду взагалі чую вперше. Неодмінно спробую цей метод на своїх прикрасах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *