Як чистити шампіньйони перед готуванням? [draft]



Гриби з’являються на наших столах у будь-яку пору року не залежно від грибного сезону. Вирощені в тепличних умовах, вони знаходяться в шані у покупців. Найпопулярніші з них – це шампіньйони. Їх можна варити, смажити, запікати. Для них існує безліч рецептів, і практично кожна хазяйка знає, як їх готувати. Але не кожна з них знає, як чистити свіжі шампіньйони перед приготуванням. Щоб ваше блюдо принесло вам тільки користь і ніякої шкоди, а сама їжа була смачною, ми вам розкриємо секрети того, як очистити шампіньйони.Купивши шампіньйони, як їх чистити, ви вирішуватимете будинки. А ось в магазині треба не просто узяти перші грибки, що попалися, а правильно їх вибрати.

  1. Краще беріть гриби на розважування, коли можна самостійно їх вибрати. Так вийде заздалегідь відбракувати ті, які можуть виявитися далеко не належної якості.
  2. Знайшовши продукт, що цікавить, оглянете. Візьміть в руки, стисніть. Якщо гриб на дотик твердий, не ковзає або липне, ніжка не западає при натисненні і не прогинається – це є ознакою свіжості.
  3. Ще одну ознаку свіжості можна знайти на капелюшку. Капелюшок гриба має бути білим, без плям і примятостей, гладка і матова.
  4. Але найголовніший критерій – це цілісність сполучної плівки між капелюшком і ніжкою. Якщо вона розірвана, значить, продукт далеко не першій свіжості.

Тепер можна приступати до питання про те, як чистити шампіньйони свіжі.

Як чистити шампіньйони – основні правила

Як чистити шампіньйони свіжі, фото яких ми додаємо, ми розповімо в цьому розділі. Спочатку ми торкнемося традиційного способу, яким чистять шампіньйони багато хазяйок. Часто відбірні магазинні гриби продають вже чистими і красивими. Але в деяких випадках купівля цього сорту грибів відбувається безпосередньо з бази або з рук. Природно, вони потребують очищення. На плодах може бути усохлий грунт або інший бруд. І в такій ситуації просто потрібні знання про те, як чистити гриби шампіньйони.

  1. Треба викласти гриби на стіл, приготувати миску з водою і губку або ганчірочку, яку слід намочити у воді і добре віджати, щоб вона була вологою.
  2. Гриб тримається за ніжку і протирається цією ганчірочкою. У такий спосіб можна прибрати той самий грунтове сміття, налипле на плоди.
  3. Нижній край ніжки, там, де грибок зрізувався, треба відсікти, тому що це місце часто обвітрене і прив’яле. Також зрізувати треба усі придавлені або в’ялі місця на капелюшку.
  4. Промити гриби під проточною водою не більше 5 секунд, щоб вони не вбирали зайву воду.

Детальніше пояснення того, як чистити шампіньйони свіжі, відео на нашому сайті вам наочно покаже.

Як чистити шампіньйони з проблемами

Це стосується тих продуктів, які сильно забруднені або являються не першій свіжості з надірваною сполучною плівкою. Для таких випадків ми розповімо, як чистити шампіньйони незвичайним способом – за допомогою борошна.
У миску насипати борошно і налити воду з-під крану. Змішати борошно з водою до однорідної консистенції і викласти гриби. Миску добре струсити – і можна витягувати гриби, щоб вони підсохнули. Це і є незвичайний спосіб, як чистити шампіньйони.У тому випадку, якщо плівка надірвана, а під нею коричнева спідничка, видалите останню. Хоча вона і їстівна, але при обробці гриби з нею темніють.Якщо ж у вас ще залишилися питання відносно того, як правильно чистити шампіньйони, скористайтеся відео на цій сторінці.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *