Як вибрати культиватор?

2174.jpg

З приходом весни кожен господар городу або присадибної ділянки замислюється про підготовку грунту до майбутньої посадки. Для полегшення людської праці в цій сфері існує такий агрегат як культиватор. Який же вибрати з безлічі моделей, що реалізовуються на ринку?
Спочатку розглянемо електричний варіант. Культиватори, що приводяться в рух електричним струмом, легкі, надійні, економічні і не чинять великого шуму. Але використати їх є сенс тільки на невеликих ділянках або в теплицях, оскільки вони досить малопотужні і прив’язані до джерела живлення. Тому при площі ділянки більше 4 соток краще придбати культиватор з бензиновим або дизельним двигуном. Так само за наявності невеликої площі землі можна вибрати легкий культиватор масою до 15 кілограм. Правда глибина обробки буде порядку третини метра з такою ж шириною проходу. Та зате вони гранично зручні у використанні і легкі. Двигун зазвичай двотактний, він має малу вага, але шумний і ненажерливий.
Наступний клас – середні культиватори. Вони можуть досягати ваги 40 кілограм, глибина обробки трохи більше, чим у легких моделей, проте є можливість збільшити ширину проходу шляхом додавання нових модулів.

Важкі культиватори впритул підійшли по своїх функціональних можливостях до мотоблоків, можуть нести різне навісне устаткування і ширину обробки. Потужність двигуна може досягати 6 к.с. Тут варто відмітити, що відсутність коробки передач означає, що культиватор має тільки одну швидкість. При досить великій ціні важкого культиватора краще придбати мотоблок.
Редуктор культиватора має бути розбірним, у разі поломки є шанс його швидко реанімувати. Якщо у культиватора редуктор має нерозбірну конструкцію, то якщо він вийде з ладу, вам доведеться купувати новий культиватор. Навіть якщо редуктор культиватора розбірний, він може мати різні типи передач – зубчасту, гіпоїдну, черв’ячну і ланцюгову, з яких перша – найнадійніша. Враховуйте і компонування редуктора і зчеплення, наприклад, якщо у культиватора черв’ячний редуктор і зчеплення відбувається через конічну муфту, то його легко розділити на два модулі, що дуже зручно у зберіганні. Гіпоїдний редуктор в комплекті з ремінною передачею дозволить ножам більше заглибитися в грунт, оскільки є можливість звузити кожух культиватора. Сам кожух повинен абсолютно надійно захищати основні вузли культиватора від попадання бруду, каменів і землі, але при цьому давати безперешкодний доступ для мастила тих вузлів, які його потребують.
І ще один момент, культиватор продається без коліс, тільки з фрезою або іншим устаткуванням, колеса необхідно купувати окремо, тому потурбуйтеся про них заздалегідь, інакше транспортування вашого помічника доставлятиме немало клопоту.

www як скласты редуктора, www як правильно качати прес, мотокультиватор львів червячний редуктор, як вибрати електричний культиватор, як вибрати культиватор

2 Comments on this post

  • aaron

    березня 29, 2014 at 1:29 pm
    У нас можна вибрати культиватори
  • Винт

    липня 4, 2014 at 10:09 am
    У вас - це у кого?

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *