Як вибрати автолампу на машину

Будь-який автомобіліст рано чи пізно стикається з такою проблемою, як вибір лампи для авто. Перше, що необхідно зробити – це визначити базові параметри лампи: цоколь, напруга і потужність. Перш ніж придбати лампу, обов’язково прочитайте інструкцію до автомобіля. І дивіться так само статтю як збільшити яскравість фар.

Вибираючи лампи на машину, спочатку визначите їх тип. Зробити це можна, прочитавши інструкцію до автомобіля або, знявши стару лампу і подивившись позначення. Також, Ви можете скористатися спеціалізованими каталогами, які дозволяють підбирати лампи за призначенням, характеристикам, марці автомобіля і типу цоколя.

Лампи для авто можуть бути наступних типів – Н1, Н2, Н3, Н4, Н7, НВ3, НВ4, W5W і інші. Наступне на що треба звернути увагу при виборі ламп – це виробник. На ринку надають широкий асортимент автомобільних ламп, все залежить від Вашого бюджету і типу ламп. Велику популярність отримали галогенні лампи, близькі за своїми характеристиками до ксенонових ламп. Найбільший попит мають лампи зарубіжних виробників.

Далі, визначтеся з потужністю і світловидатністю лампи. На вітчизняному ринку можна придбати лампи як стандартної потужності ( 60/55 ), так і збільшеної ( 90/100 ). Оскільки, збільшена потужність ламп впливає на електричні вузли машини, сьогодні робляться лампи із стандартною потужністю і збільшеною світловидатністю. Рекомендується встановлювати саме такі автомобільні лампи, тому що вони значно покращують видимість вночі під час їзди без завдання шкоди електричним вузлам машини. Вибираючи лампу, варто відразу визначитися скільки їх треба купувати – одну або дві. Як відомо, термін експлуатації у однакових ламп сильно не розрізняється. Тому, якщо у Вас перегоріла одна лампа, то варто чекати, що друга скоро теж вийде з ладу. До того ж, під час експлуатації галогенної автомобільної лампи, її світловидатність може змінюватися, і в результаті виникне різниця освітлення двох ламп.

Краще купуйте дві автомобільні лампи, щоб потім не було різних неприємностей.

вибор цоколя автолампи по марці авто, як вибрати автолампи, як вибрати автолампу, як вибрати тип цоколя автолампи, як підібрати автолампи

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *