Як поставити abs

ABS – антиблокувальна система коліс, яка дозволяє управляти автомобілем при різкому гальмуванні навіть на слизькій дорозі. Вона складається з трьох компонентів: датчиків на колесах, які фіксують швидкість, електронного блоку, який обробляє інформацію, а також модулятора, що міняє тиск в гальмівній системі, що не дає колесам піти юзом.

Ставимо ABS систему на авто самостійно.

Встановіть гідравлічний модулятор і блок електронного управління ABS. Поставте ABS на гідромодулятор. Спочатку покладіть елемент ущільнювача, поставте систему і затягніть болти, якими блок управління кріпитиметься до гідромодулятора. Стежте за тим, щоб блок електронного управління не деформувався при установці. Потім під’єднайте електропроводку. Поставте модулятор з ABS на опорний кронштейн і встановіть їх у відсік двигуна. У верхній частині модулятора є спеціальний роз’єм, що має безліч контактів – під’єднайте його.

Під’єднайте гальмівні трубки до головного гальмівного циліндра і модулятора. Візьміть накидний ключ з розрізною голівкою. Так ви уникнете скруглення шлиців гайок.

Надіньте кришку резервуару головного гальмівного циліндра, заздалегідь закачавши туди рідину. Зверніть увагу, що гальмівна рідина є дуже сильною хімічною сполукою, яка при попаданні на лакофарбні поверхні роз’їдає їх. Потім прикріпіть утримувач гальмівних трубок. Встановіть опорний кронштейн і реле, його монтажний блок, накинувши на нього три кріпильні гайки. Укладіть в кронштейн джгути електропроводки. Закріпіть кришку монтажного блоку, вставивши його в опорний кронштейн. Під’єднайте обидва багатоконтактні роз’єми до кронштейна монтажного блоку реле. Прикріпіть акумуляторну батарею. Зверніть увагу, що модулятор в процесі його установки перевертати не рекомендується, оскільки можлива велика втрата рідини.

Прокачайте гальмівну систему. Проведіть прокачування в захисних окулярах. Спочатку натисніть на ножне гальмо при непрацюючому двигуні. Потім, доливаючи гальмівну рідину до потрібного рівня, прокачайте до повного виведення повітря з системи.

Вбудуйте колісні датчики у вигляді котушок з магнітними сердечниками в маточини коліс. Тепер ви знаєте як поставити ABS самостійно на автомобіль. Але краще зверніться в спеціалізоване СТО. 

як на автомобіль поставити абс

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *