Як правильно підключити радіатор

Система охолодження двигуна допомагає двигуну не перегрітися, а також створює йому комфортні умови для функціонування. Одна з головних деталей в ній – радіатор охолодження. При експлуатації автомобіля він може втратити свою герметичність. Якщо ремонт не зможе відновити його роботу, то тоді слід встановити новий. Щоб правильно підключити радіатор до авто потрібні:

  • викрутка;
  • пасатижі;
  • ключ на 6;
  • ключ на 10;
  • місткість 10 л.

Встановіть автомобіль на рівну поверхню і заблокуйте колеса. Відкрийте корок на розширювальному бачку і наливної горловини радіатора(якщо є), відкрийте кран обігрівача салону(печі). Візьміть місткість(10 л). Злийте в неї охолоджувальну рідину з блоку циліндрів двигуна і радіатора через зливні пробки. Візьміть пасатижі, фігурну викрутку або ключ на 6 і ослабте хомути відвідних та підвідних шлангів. Відпустіть хомут паровідвідної трубки і від’єднайте її від радіатора. Зніміть шланги з патрубків. Роз’єднайте половини кожуха вентилятора і зніміть кожух вентилятора. Візьміть ключ на 10 і відверніть два болти кріплення радіатора до кузова автомобіля. Змістіть його вгору, відтиснувши верхню клямку направляючого кожуха, і витягніть радіатор з моторного відділення. Видаліть направляючий кожух радіатора. Зніміть з нього подушки кріплення. Огляньте їх і замініть, якщо вони порепалися і зробилися непридатними, втративши пружність.

Промийте радіатор ззовні під натиском води, висушіть і перевірте на герметичність. Для цього заглушіть той, що підводить і відводить патрубки, підведіть до нього повітря під тиск не менше 0.2 МПа. Покладіть у ванну з водою. Подайте повітря і почекайте не менше 30 секунд. У цей період не повинно спостерігатися виходу повітряних бульбашок. Інакше відремонтуйте деталь. Візьміть автомобільний герметик і змастіть їм зовнішні частини патрубків радіатора і усередині того, що підводить і відводить шланги. Встановіть нові подушки радіатора. Поставте перевірений радіатор в моторний відсік і прикріпіть його до кузова автомобіля. Під’єднайте до нього патрубки і зафіксуйте їх черв’ячними хомутами. Залийте охолоджувальну рідину, запустіть двигун, прогрійте його і перевірте з’єднання на підтікання. Встановіть в розширювальному бачку необхідний рівень. Тепер ви знаєте як правильно підключити радіатор автомобільний самостійно. Спробуйте.

 

як правильно підключити радіатор, як правильно ппокласти батареі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *