Як закрити решітку радіатора

Радіатор в двигуні автомобіля є однією з основних складових системи охолодження, яка потрібна для нормальної роботи мотора. Перегрівання двигуна часто веде до поломки автомобіля, а іноді і до аварії. Тому система охолодження вимагає регулярної профілактики і відповідного догляду.

Радіатор розташовується перед двигуном автомобіля, тому увесь пил, бруд, дрібні камінчики і комахи скупчуються між його пластинами. Кожен автомобіліст знає, що час від часу радіатор необхідно промивати. Чи міняти, якщо дозволяють фінансові можливості.

Промивають радіатор зовні і зсередини. Внутрішнє промивання складається з послідовного зливання з агрегату антифризу і неодноразової заливки туди дистильованої води з очисним засобом (трохи кальцинованої соди або звичайного антинакипіну). Потім радіатор промивається чистою водою і знову заповнюється охолоджувальною рідиною – антифризом.

Промивка зовнішня робиться ще простіше. Радіатор знімають з автомобіля і промивають за допомогою звичайного шланга водою під невеликим натиском.

Проте щоб захистити радіатор від попадання в нього дрібних предметів, каменів і комах, його необхідно закрити сіткою. Радіаторні грати, звичайно, допомагають захистити автомобіль від зустрічного потоку повітря. Але тополиний пух, трупи метеликів, мошок, все рівно засмічують нутрощі машини, осідають на стільниках радіатора.

Щоб закрити радіатор додатковою сіткою знадобляться: набір викруток, саморізи, алюмінієва тюнінгова сітка, ножиці по металу. Зніміть верхні декоративні грати з логотипом автомобіля. На машинах вітчизняного виробництва вона кріпитися саморізами, їх необхідно відгвинтити. У імпортних автомобілях грати тримаються на кліпсах, які потрібно вийняти, відтягнувши викруткою. Відверніть передні болти кріплення бампера, щоб доступ до грат радіатора був максимальний. Якщо можна, зніміть грати.

Візьміть шматок картону і зробіть викрійку за формою грат. Накладіть заготівлю на сітку, обведіть маркером і виріжте ножицями по металу. Залиште по 1,5 см з усіх боків на підгинання. Прикріпіть сітку до корпусу автомобіля саморізами. Такий простий пристрій допоможе довше зберегти працездатність радіатора і двигуна. Крім того, очистити сітку простіше, ніж промивати радіатор. 

Чи потрібно закривати ришотку радіатора т4, чи треба закривати радіатор зимою в т 4, якщо закрити радіатор в авто?, чи можна закривати радіатор, чи треба закривати радіатор на зиму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *