Як скоротити витрату бензину

Щоб скоротити витрату бензину, зовсім не треба володіти навичками автомеханіка або модернізувати машину. Є декілька рекомендацій, завдяки яким можна заощадити на автомобільному паливі без надмірного клопоту. Не перевозьте в машині те, що вам не буде потрібно зараз. Додаткова вага – це зайва витрата палива. Передусім це стосується зовнішнього багажника, який може збільшити витрати бензину відразу на 5-10%. Встановлюйте його безпосередньо перед використанням, а після знову знімайте. Якщо у вас заплановано багато роз’їздів (туризм, шопінг ), спробуйте заздалегідь прорахувати маршрут. Прокладіть його так, щоб не кататися туди-сюди. Відшукайте парковку, зручну до кожного з місць, які вам необхідно відвідати впродовж дня.

Краще пройтися до деяких з них “на своїх двох”, ніж витрачати час в корках і кожного разу розшукувати нове місце для стоянки. Перевірте повітряний фільтр і тиск в шинах. Зніміть фільтр і подивіться, як він пропускає світло. Непридатний фільтр обмежує потік повітря, що йде всередину двигуна, через що витрачається більше бензину. Підвищивши тиск на 0,3 бару понад ” стандарт”, ви також заощадите паливо. Обережно користуйтеся педаллю газу і намагайтеся різко не гальмувати. “Швидкий старт” – витрата бензину даремно, адже при цьому в циліндри надходять занадто великі порції пального. Не використовуйте високі передачі на малих швидкостях – це теж збільшує витрату бензину. Завжди уважно стежте за обстановкою на дорозі, щоб скинути швидкість в потрібний момент. У корках утримуйте постійну швидкість. Адже при завантаженні дороги доводиться різко рушати і різко гальмувати, а це не лише збільшує витрату палива, але і погіршує стан вашої машини.

Корисні поради для скорочення витрати бензину

Пам’ятайте, що є способи просто купувати той же бензин дешеве. Якщо ви часто заправляєтеся на АЗС однієї мережі, оформіть карту постійного клієнта. Якщо улюбленої заправки у вас немає і ви рідко знаєте, де наступного разу заливатимете бензин, отримайте паливну карту типу “кеш-бек”(тобто, купуючи бензин на АЗС з досить великого списку, ви отримуватимете частину грошей назад у виді нарахувань на карту). Намагайтеся не зупинятися на заправках уздовж великих шосе, адже можна, проїхавши на кілька вулиць далі, звернувши вбік, знайти на іншій заправці ціни дешевші. Розраховуйте свої поїздки так, щоб не залишитися без палива перед тривалими вихідними. Найчастіше за декілька днів до травневих або зимових канікул ціни на бензин підвищуються. Корисні поради допоможуть скоротити витрату бензину, а на заощаджені гроші купите собі щось потрібне.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *