Як заправити автомобіль. Поради профі, як заправляти машину

Після придбання першого автомобіля, коли ви вже їздите, деякі речі, що раніше здавалися простими, в реальності виходять складними. Серед подібних дилем можна назвати: як заправити машину. Немає нічого складного в цій процедурі, але новачкам хочеться знати в найдрібніших деталях, як це робити. Покладіться на нас, і ми розповімо вам, як правильно заправити машину. Отже, ми надамо вам вичерпну інструкцію, як заправити автомобіль.

Коли потрібно заправляти авто?

Заправляти автомобіль потрібно у той момент, коли датчик рівня бака почне показувати, що там менше десяти літрів палива. Якщо усередині бака бензину залишиться 4-5 літрів, то стрілка переміститься в червону зону, а коли рівень пального стане критично низьким, то засвітиться відповідний індикатор.

Чому ж слід заправлятися саме в червоній зоні? Справа в тому, що у нових автомобілів є інжектор, що є досить складним механізмом, і якщо бензин у вас закінчиться повністю, то інжектор може ламатися. Для того, щоб уникнути цієї неприємності, постарайтеся не допустити, щоб бак виявився повністю порожній.

Заправитися слід і у тому випадку, коли ви плануєте далеку поїздку, а кількість бензину є недостатньою для покриття витрат на дорогу. Можна заправитися відразу перед відправленням в дорогу, або ж на одній з бензоколонок шляхом дотримання до вашої мети.

Наскільки часто потрібно заправлятися?

Новачки часто можуть ставити питання: чому я став заправлятися частіше? Споживання пального знаходиться залежно від того наскільки часто ви їздите і наскільки інтенсивно. Слід зважати на, що витрата пального в міських умовах набагато вища, ніж на міжміському шосе. Яка витрата палива у вашого автомобіля ви можете дізнатися, відкривши інструкцію з експлуатації вашого авто.

Ще однією причиною більш високої витрати пального може бути навіть щонайменша несправність в системі паливного забезпечення. В результаті, витрата палива може значно збільшитися. Для виправлення цієї проблеми необхідно відвідати СТО.

Рекомендується постійно відстежувати свідчення індикатора пального у баку і частіше вимірювати витрату палива.

Як вибирати заправку?

Необхідно вибирати заправку, ґрунтуючись на відгуках досвідчених водіїв. Але якщо таких знайомих у вас немає, то ставити це питання можна на спеціальних форумах для автомобілістів. Скільки автоводіїв, стільки і різних думок, але віддавати перевагу слід думці більшості, що і логічне.

Майте на увазі, що не бажано заправлятися на бензоколонці, де ціна бензину значно нижча цін інших заправок. Просто поставте собі прості питання: А чи буде хто-небудь торгувати собі у збиток? Чому ця заправка так сильно знижує вартість бензину? – Цілком імовірно, що тут просто розбавляють бензин, тому і здешевлюється паливо. Результатом такої заправки буде не економія, адже через пару-трійку тисяч кілометрів двигун автомобіля почне реагувати на таку економію, і у вас буде хороша можливість потрапити на дуже круглу суму для ремонту двигуна.

Нехай краще бензин буде трохи дорожчий, але різниця між витратою і динамікою руху авто буде як небо і земля!

Яким бензином заправляти авто?

Ця інформація може бути почерпнута з інструкції до вашого автотранспортного засобу. Якщо така “книженція” у вас відсутня, то допоможе вам в цьому питанні колективний розум інтернету і спеціалізовані форуми, а конкретно теми, присвячені вашій моделі автомобіля.

Якій вибрати бензин? 92-й або ж 95-й, а може навіть преміум!? Якщо виробниками автомобіля допускається вибирати марку палива для заправки, то вам доведеться відповідати на важке питання, який бензин заливати у бак свого авто? На просторах різних автофорумів автомобілісти з піною у рота днями і по ночах не перестають сперечатися про те, який бензин використати для заправки своєї машини. Одні настійливо рекомендують 92-й, оскільки вони вважають, у нього набагато менше є спеціальних компонентів, що ще називаються присадками, які здатні підвищувати звичайний 92-й бензин до рівня 95-го. Але є і прибічники зовсім зворотного, які стверджують, що 95-й бензин кращий, оскільки при нім автомобіль має кращу динаміку розгону і їзди, та і приємно радує витрату, яка значно менше, ніж при використанні 92-м бензином. Бензин з маркуванням преміум має малу кількість прихильників, але вони все ж є, найчастіше, це затяті любителі своїх авто, які не жалітимуть ніяких грошей на своїх “ластівок”.

Але правильної відповіді на ці питання не існує. Кожен повинен сам для себе вибрати, який заливати бензин у бак свого авто. Якщо вам байдуже, то лийте 92-й, якщо для вас важлива дуже хороша їзда і ви не обмежені в засобах, то -95-й, ну а якщо хочете від машини отримати хорошу їзду і тривалий термін служби, то ваш вибір – преміум.

Як заїжджати на заправку?

Заїхати на заправку краще всього з правого боку. Там цілком можливо будуть розташовані покажчики, що показують на правильний поворот. Будьте вкрай уважні, рухайтеся відповідно до дорожньої розмітки і своєчасно перебудовуйтеся в правий крайній ряд, щоб вчинити правильний маневр без порушення правил руху.

Як вибирати бензоколонку для заправки?

На більшій частині сьогоднішніх бензозаправок усі колонки є універсальними, це означає, що усі колонки мають повний перелік марок наявного бензину. Отже, вам необхідно вибирати будь-яку вподобану колонку, але попередньо все – таки варто кинути погляд на маркування бензину.

Як правильно паркуватися на заправці?

Перед заїздом на заправку, слід оглянути автомобиль і дізнатися, з якого боку знаходиться люк бензобака. Саме цією стороною і слід під’їжджати до бензоколонки. Постарайтеся зупинитися так, щоб люк знаходився на одному і тому ж рівні з колонкою. Зробивши зупинку, слід обов’язково заглушити мотор і поставити авто на ручне гальмо.

Як відкривати кришку бензобака?

Бензобак можна відкрити за допомогою особливої кнопки, яка зазвичай розташовується під сидінням автоводія. Впізнати її можна по специфічному зображенню, що показує заправну колонку. Потягніть на себе важіль і бензобак відкриється. Закривається кришка також легко – її просто досить пристукнути.

У машин більше ранніх модифікацій бензобак відкривається простіше. Просто необхідно потягнути за канавку, що знаходиться в кришці бензобака, і вона відкриється.

Як заправити машину на заправці із заправниками?

Виявивши заправника, слід відкрити бензобак. Вийдіть з автомобіля і вкажіть йому маркування бензину і кількість літрів, яке ви хочете заправити. Після цього співробітник заправки зробить усе інше сам, ви тільки повинні будете заплатити гроші. Можна кинути погляд на табло бензоколонки, на якому висвічуватиметься наступна інформація:

  1. Маркування бензину, яку ви назвали;
  2. Кількість літрів, яку ви замовили;
  3. Сума, на яку ви зробили замовлення.

Слід враховувати, що рівень бензобака не буде показаний відразу кількість залитого в нього пального, правильний результат стрілка зможе показати лише після того, як автомобіль почне рухатися, впродовж 2-3 хвилин.

Де і як оплачувати за бензин?

Після того, як заправнику були дані вказівки, слід оглянути в цілому усю АЗС і знайти віконце з написом на ньому “Каса”. Якщо таке віконце відсутнє, то каса, швидше за все, знаходитиметься в невеликому магазинчику, який буває, як правило, при кожній заправці. Щоб марно не блукати, краще запитаєте про місцезнаходження каси у заправщика. Прийшовши на касу, знову назвіть операторові вибрану вами марку бензину, а також кількість літрів, що заправляються. Попри те, що ця інформація і висвічуватиметься у нього, зайвим це повторення не буде. Візьміть з собою про всяк випадок касовий чек.

Як виїжджати із заправки?

Після того, як заправник повідомив про закінчення заправки, можна спокійно покидати територію заправки. Виїзд природно буде знаходитися з боку, протилежною до заїзду. Виїжджати необхідно з мінімальною швидкістю. Перед виїздом необхідно зробити зупинку, включити відповідний покажчик повороту, переконатися у безпеці маневру і виїжджати.

Частенько на великих заправних станціях є міні-маркети. Якщо вам необхідно в нім, щось купити, то необхідно припаркувати свою машину у відведеному спеціально для цього місці.

Це і усе. Як ви можете судити, немає абсолютно нічого важкого в процедурі заправки машини, проте для повної упевненості необхідно самостійно вчинити на заправку свій перший заїзд.  

що буде якщо закінчиться бензин на інжекторі, як правильно заїжджати на заправку, що буде як закінчиться паливо на інжекторі, як визначити якість диз пального в домашніх умовах, як вичислити на скільки літрів бензобак

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *