Як відрегулювати двірники

Давно пройшов той час, коли на автомобілях вирушали в дорогу тільки в гарну погоду. Сьогодні кожен транспортний засіб обладнаний двірниками, які покликані забезпечити хороший огляд водієві при будь-яких метеоумовах. Іноді для ефективності роботи двірників вимагається їх правильно настроїти.

Щоб відрегулювати двірники треба:
– гайковий ключ;
– дрантя;
– дрібна шкірка.

Зніміть мінусову клему акумулятора. Щоб зняти двірники, поверніть їх вертикально, від’єднаєте гайки, якими прикріплені двірники до обертального механізму. Зробіть повний розбір і демонтаж двірників.

Огляньте пружини щіток. У випадку якщо вони втратили пружність або пошкоджені, заміните щітки новими. Перевірте щіткотримач. Зверніть увагу на плавність руху щіток і легкість їх переміщення. Виявлені сколи і інші сліди зносу, навіть при ефективній роботі на даний момент, говорять про швидкий вихід щіток з ладу.

Приготуйте дрібну шкірку і зачистьте колектор. Подряпини, риски і інші прикмети дефектності впливають на коректність роботи деталі. При сильному зносі рекомендується замінити увесь редуктор з електродвигуном у зборі.

Окремо перевірте роботу якоря колектора. Якщо він заїдає або працює нерівно, при цьому видаючи звуки завивань, то можна зачистити деталь дрібною шкіркою. Проте, як показує практика, такий якір краще також замінити.

Перевірте роботу шестерні редуктора. Поламані або дефектні зуби свідчать про неробочий стан деталі. Тяга двірників – наступна деталь, яку необхідно настроїти. Від довгого використання вони гнуться, тому їх необхідно виправити. Якщо не вдається це зробити, купіть нову тягу у зборі.

Ще одне проблемне місце, яке необхідно оглянути – це контакти механізму двірників, що відповідають за їх автоматичну зупинку. Знову візьміть дрібну шкірку і зачистіть контакти, що підгоріли. Особливу увагу приділіть усім гумовим ущільнювачам. Звертайте увагу на тріщини, потертості деталей; відсутність пружності також свідчить про те, що краще, не чекаючи дефектного спрацьовування деталі, замінити її новою.

регулювання редуктора двірників, як відрегулювати двірники, як видрегулювати клапана на автомобиль іфа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *