Як визначити діаметр коліс автомобіля

0a9cd45-accoly-gb-l405-001bt-vplgp0110

Як розрахувати діаметр шин автомобіля

При купівлі шин для Вашого автомобіля Вам необхідно знати діаметр колеса. Дізнатися його можна з технічної документації, при зверненні до продавця або в автосервіс, або самостійно. Ми підкажемо як розрахувати діаметр шини на колесах авто. Для цього потрібні: – автомобільна покришка; – сантиметрова стрічка або рулетка для виміру відстані; – маркер, щоб зробити відмітку на покришці; – палиця, щоб поставити мітки на землі в точках ” А” і ” б”; – калькулятор, щоб помножити отриману відстань на число ” пі”. Отже, знайдіть в документах, які обов’язково йдуть в наявність в кожному автомобілі, розділ “Колеса”. Спробуйте відшукати там рядки, що говорять про діаметр коліс Вашого автомобільного засобу. Діаметр може бути вказаний як в сантиметрах, так і в дюймах. Найчастіше діаметр передніх і задніх коліс автомашини однаковий. Виключення складає лише складна сільськогосподарська техніка. Уважно вивчіть старі покришки. На них могла зберегтися спеціальне позначення, що свідчить про характеристики коліс.

У тому випадку, якщо виявити позначення не вдалося, скористайтеся способом, який можна використати без складних вимірювальних приладів. Для цього накреслите дві лінії: одну на землі, іншу на тій стороні покришки, яка звернена до Вас. На покришці можна просто поставити точку. Встановивши покришку на землю, відмітьте місце, де точка торкається землі. Назвемо це місце “точкою А”. Після цього прокатайте покришку по землі, поки вона не зробить повний круг. Точка на покришці повинна знову виявитися на землі на деякій відстані від точки старту. Відмітьте це місце, позначивши його “точка б”. Виміряйте відстань між точками А і Б. Отриману відстань розділите на “пі”, який дорівнює 3,1415. Так, Ви отримаєте діаметр Вашого колеса. Краще всього робити усі розрахунки в дюймах. Якщо ж у Вас немає можливості це зробити, переведіть розмір з сантиметрів в дюйми самостійно. Один дюйм дорівнює приблизно 2,54 сантиметри. Таким чином, якщо у Вас вийшло 40,64 сантиметра, розділіть цю величину на 2,54 і вийде 16 дюймів.

Ви також можете звернутися в автосервіс, де досвідчений фахівець визначить діаметр коліс за допомогою спеціалізованих інструментів. Усі розрахунки при цьому відразу робитимуться в дюймах, що полегшить Ваше завдання.

Тепер Ви можете вичислити розмір покришки самостійно, в принципі це не складно.

визначить діаметр, що можна з викорастаних шин автомобіля, як визначити дыаметр колеса, як зробити розвал колис в ручну

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *