Продукти, що допомагають спалювати жир

Продукти допомагають спалювати жир, і наш сайт корисних порад надасть вам їх перелік. Ці продукти корисні тим, що допомагають організму позбавитися від зайвої ваги. Це природні універсальні спалювачі жиру. І саме тому варто якнайчастіше включати їх в раціон свого харчування.

  1. Гарбуз. У гарбузі міститься близько 90% води, багато пектинових речовин, що беруть участь у виробленні заліза, калій, кальцій, магній, велика кількість життєво важливих вітамінів. Гарбуз добре засвоюється організмом, тому широко використовується в дієтичному харчуванні. Гарбузова каша (бажано з медом) прекрасно допомагає від набряків.
  2. Яблука. Окрім цінних поживних речовин, що містяться в них, яблука знижують апетит, стимулюючи центр насичення.
  3. Кабачки, баклажани (запечені). Діють так само, як і яблука, будучи відмінними наповнювачами і полегшують таким чином дотримання дієти.
  4. Свіжа зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік, зелений салат). Дає багато життєвих сил, стимулює роботу кишківника , її можна вживати в необмежених кількостях. Прекрасно поєднується з будь-якими продуктами.
  5. Грейпфрут. Джерело молодості і свіжості. Існує повір’я, що, завдяки запаху грейпфрута, чоловіки бачать жінку на 5-6 років молодшою. Старайтеся, щоб грейпфрут був на вашому столі кожен ранок. Ананас. Прекрасний прискорювач обміну речовин і спалювач жирів.
  6. Імбир. Незамінний продукт в японській кухні. Без нього не обходиться жодна страва. Допомагає засвоювати їжу, сприяє здоровому обміну речовин.
  7. Квашена капуста. Криниця вітамінів, тонізує, освіжає.
  8. Морська капуста. Знижує апетит, стимулюючи центр насичення, містить цінні для організму речовини.
  9. Куряча грудинка. Це м’ясо містить мінімум жиру, а білок прискорює обмінні процеси.
  10. Нежирна баранина. Сприяє спалюванню жирів.
  11. Жито (житні пластівці, хлібці). Містить клітковину, стимулює роботу кишківника.
  12. Кефір (та інші кисломолочні продукти). Чинять оздоровлюючий вплив на мікрофлору кишківника, прискорюють обмінні процеси.
  13. Бобові. Хороший наповнювач, джерело білків.
  14. Буряк. При підвищеному холестерині, атеросклерозі і ожирінні рекомендують щодня з’їдати натщесерце 100-150 г буряка. Він сприяє виведенню атеросклеротичних бляшок зі стінок судин, містить багато йоду, магнію і інших мікроелементів, що протидіють атеросклеротичним змінам судин. Клітковина і пектини буряка зв’язують і виводять холестерин. Комплекс мікроелементів буряка сприяє нормалізації обміну речовин.
  15. Кавун. При зайвій вазі рекомендують кавунові розвантажувальні дні, які дуже ефективні для тих, хто хоче схуднути. Впродовж дня можна з’їсти близько 2 кг кавуна, розподіливши цю кількість на п’ять прийомів.
  16. М’якуш кавуна малокалорійний, але при цьому імітує насичення.
  17. Ячмінні каші і супи. Ячмінні каші і супи містять багато клітковини, яка, створюючи ілюзію насичення, майже не засвоюється організмом. Вона стимулює просування їжі по кишківнику, всмоктує надлишок холестерину, шкідливі продукти обміну, сприяє їх виведенню.

Це далеко не повний перелік продуктів, необхідних у боротьбі із зайвими кілограмами. Але і його цілком достатньо, аби щодня тішити себе смачними і корисними стравами, сприяючими досягненню мети на шляху до схуднення та оздоровлення.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *