Спосіб життя при вагітності

Будь-яка людина звикає вести певний спосіб життя, робити щось день у день. Наприклад, щоденні домашні справи, зайняття спортом, вести активний спосіб життя і багато подорожувати. Також іноді ми, не замислюючись про наслідки, вживаємо різні ліки, навіть без рекомендації лікаря. Але в житті жінки виникає питання, чи варто і чи можна взагалі продовжувати звичний спосіб життя. Адже скоро в її житті з’явиться малюк, а перед цим на неї чекають нелегкі в моральному і фізичному плані 9 місяців. Ось про це ми й хотіли вести мову.

Правильний спосіб життя під час вагітності

По-перше, вагітна жінка повинна уникати усіляких перевантажень, які можуть негативно відбитися на самопочутті і її, і дитинки. Це може бути і трудова діяльність, і зайняття спортом, і домашні навантаження. Удома можна попросити родичів про допомогу. Для поїздок на роботу потрібно вибрати прийнятніший вид транспорту, який не створюватиме незручностей. Треба частіше відпочивати, а також працю переривати для відпочинку частіше, ніж жінка робила до цього. Вагітним заборонено піднімати тягар, також не варто носити на руках маленьких дітей. Фізичні навантаження під час вагітності потрібні, але перед цим потрібно порадитися з лікарем. Існують спеціальні вправи для вагітних, які допоможуть під час пологів, а після них допоможуть відновити вашу красу. Ще одне питання хвилює багатьох вагітних жінок – чи можна подорожувати.

Існує думка, що на початку і у кінці вагітності не варто далеко від’їжджати від дому. Завжди є ймовірність помилки в розрахунках термінів. І навіть якщо умови поїздки комфортні і не створять вагітній зайвих навантажень, все одно слід порадитися з лікарем і отримати потрібні рекомендації. Чи можна займатися спортом? Однозначно на це питання відповісти не можна. Якщо ви не займалися спортом до вагітності, то і починати під час вагітності не варто. Але якщо ви до вагітності активно займалися спортом, то кидати це зайняття немає необхідності. Треба відмовитися лише від важких видів спорту, які зв’язані з великими навантаженнями на організм і де є небезпека падіння. Не рекомендується також їзда на велосипеді і зайняття веслуванням.

Під час вагітності необхідно багато ходити пішки. Не варто допускати при цьому перевантаження і втоми. Краще робити декілька коротких прогулянок кілька разів в день. Тоді ваш організм отримає потрібний йому запас кисню. Ще одним прекрасним зайняттям для вагітних жінок є плавання. Вода при цьому має бути теплою, а пірнати не рекомендується. З моменту настання вагітності варто припинити безконтрольний прийом лікарських засобів, навіть якщо ви упевнені в їх нешкідливості. Особливо небезпечні хімічні препарати. Приймаючи їх впродовж перших трьох місяців вагітності, ви ризикуєте здоров’ям свого малюка. Зародок в цей час особливо вразливий, у нього формуються основні органи, зокрема статеві.

У світовій практиці відомі випадки, коли лікарські препарати провокували потворність. Дія багатьох препаратів на організм вагітної жінки не досліджена повністю, тому навіть лікарі не можуть бути упевненими в їх повній безпеці. Крім того, є інформація про негативні наслідки тривалого прийому деяких вітамінів. Наприклад, при безконтрольному тривалому застосуванні вітаміну А у дитини можуть виникнути проблеми із зором, також це призводить до вроджених нервових захворювань малюка. Це стосується, передусім, хімічно синтезованих вітамінів. Вітаміни, що потрапляють в організм жінки з їжею, ніякої побічної дії не мають. Вагітним доведеться в чомусь відмовити собі, але ніколи не варто забувати про одне: те, що Ви робите для себе, Ви робите і для свого немовляти! Дослухайтеся до наших порад і не робіть прикрих помилок.

вагітність спосіб життя, вагітність спосоюи уникнення, вагітна піднімати тягар, спосіб життя вагітних жінок, спосіб життя жінки у період вагітності

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *