Як почистити шкіряний гаманець

Вироби з шкіри вимагають певного догляду. Для того, щоб шкіряний гаманець довго зберігав колір і форму, необхідно правильно за ним доглядати. Існують певні тонкощі, знання яких допоможуть продовжити життя улюбленим шкіряним аксесуарам.

Щоб почистити шкіряний гаманець треба:

  • вода;
  • мило;
  • нашатирний спирт;
  • м’яка ганчірка;
  • вовняна тканина.

Якщо вам треба почистити шкіряний гаманець, повністю випорожніть його і протягом доби потримаєте в сухому приміщенні при температурі 25-30 градусів. Ця міра допоможе уникнути усадки шкіри і появи зморшок. Пам’ятайте, що шкіра дуже чутлива до коливань температури, води, механічної дії і органічних розчинників. У зв’язку з цим, чистити її рекомендується при температурі 30 градусів, а сушити – при 50 градусах. Перш ніж чистити гаманець цілком, огляньте його. Якщо є плями, видаліть їх в першу чергу, щоб на аксесуарі не залишилося кругів і розводів. Плями від чорнила і кулькових ручок видаліть чистим спиртом або спиртом, з додаванням декількох крапель оцту, побутовий жир або олію змийте бензином. Моторне або машинне масло виведіть перхлоретиленом.

Видаляйте плями м’якою бавовняною тканиною або тканиною для чищення скла. Підготуйте мило і нашатирний спирт. На 100 мл води вам знадобиться 10 г мила і 1 столова ложка нашатирного спирту. У теплу воду(55-60 градусів) натріть мило, ретельно перемішайте і додайте нашатирний спирт. Візьміть ватний тампон, змочіть в розчині і протріть гаманець. Потім висушіть його бавовняною тканиною і протріть до блиску ганчіркою, змоченою в касторовій олії, вазеліні або гліцерині. Цей вид чищення підійде для будь-якого кольору шкіри. Повернути блиск і надати пружність шкірі можна за допомогою кави. Треба перемолоти зерна і зволожити їх водою. Візьміть ганчірку, змочіть в кавовій гущі і протріть гаманець. Потім зніміть залишки кави сухою тканиною і натріть гаманець гліцерином або касторовою олією. Проте цей спосіб не походить для аксесуарів зі світлих кольорів.

Якщо ваш гаманець з нубуку, почистіть його розчином з мила і нашатирного спирту. Потім протріть водним розчином оцту і лимонної кислоти. У 1 л води додайте 1 чайну ложку оцту і 1 чайну ложку лимонної кислоти. Лакову шкіру регулярно протирайте сухою м’якою тканиною. Якщо ваш гаманець зроблений зі шкіри, що імітує шкіру змії або крокодила, чистіть його вовняною тканиною. Вологе чищення проводіть як можна рідше і дуже обережно, щоб шкіра не промокла наскрізь. Тепер у вас не виникне складнощів і ви знаєте як почистити шкіряний гаманець. Пробуйте. 

зимові шапки, як почистити гаманець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *