Як чистити коштовні камені

Коштовні камені ефектно і багато виглядають, підвищують соціальний статус власниці. Час від часу вони вимагають до себе уваги. Для очищення і надання блиску бажано звернутися в ювелірну майстерню. При необхідності ці процедури можливо провести в домашніх умовах.

Щоб чистити коштовні камені потрібна:

  • морська сіль;
  • харчова сода;
  • джин;
  • рідке мило;
  • винний оцет.

Коштовні камені можна ефективно очистити за допомогою солі. Налийте в керамічну або скляну ємність теплу воду. Розчиніть в ній 1 чайну ложку морської солі. Занурте в нього камінь і залиште на 12 годин. Після цього, промийте під проточною холодною водою і протріть м’якою чистою ганчіркою. Візьміть глибоку місткість і насипте в неї сіль. Покладіть в неї коштовний камінь і залиште на ніч. Після промийте проточною водою і відполіруйте м’якою ганчірочкою. Почистити коштовні камені можна содою: залийте в ємність гарячу воду і додайте 1 чайну ложку харчової соди. Поставте на вогонь і занурте в розчин коштовний камінь. Прокип’ятіть декілька хвилин і дістаньте прикрасу. Промийте під проточною водою і відполіруйте.

Змішайте 1 столову ложку соди з декількома краплями води. Перемішайте до утворення м’якої пасти. За допомогою ватного тампона нанесіть очищаючий засіб на коштовний камінь. Акуратно потріть і змийте під проточною водою. Повернути блиск коштовному каменю допоможе джин. Такий засіб не здатний видалити забруднення. Протріть поверхню каменю ганчірочкою або ватним тампоном, змоченим в напої. Мильний розчин ефективно і дбайливо видаліть забруднення. Візьміть рідке мило і розчиніть його у воді. За допомогою старої зубної щітки, змоченої в розчині, акуратно очистіть поверхню коштовного каменю. Потім промийте під проточною водою і відполіруйте м’якою сухою ганчірочкою.

Налийте в керамічну або скляну ємність винний оцет. Занурте в нього коштовний камінь на декілька хвилин. Потім дістаньте і акуратно потріть поролоновою губкою, змоченою у винному оцті. Промийте прикрасу проточною водою і протріть до сухості м’якою ганчірочкою. Зверніть увагу, що при чищенні коштовних каменів таких як опал і смарагд, потрібний особливий підхід. Ці камені крихкі і ламкі. Щоб згладити нерівності поверхні, на них наносять масляну плівку. Їх не рекомендується чистити самостійно. Зверніться по допомогу до ювеліра.

де можна зайти коштовний камень, Коштовні камені на київщині, почистити каміння, як відполірувати коштовний камінь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *