Дитячі осінні вироби своїми руками – майстер-класи з природного матеріалу для дитячого садка і школи [draft]



І у дитячому саду, і в школі на початку нового навчального року завжди проводять різні художні огляди і тематичні конкурси. Для участі хлопцям пропонують виготовляти своїми руками осінні вироби і потім виставляти їх на суд громадськості в якості експонатів. Використати для роботи можна такі підручні матеріали, як фетр, папір, осінні квіти, листя, шишки, овочі і каштани. Ідеї, як їх застосувати, ми скомпоновали для вас в єдину підбірку. Тут є варіанти простих виробів для малюків і оригінальні способи створення ефектних композицій для учнів 1-4 класів. Вибирайте, що вам більше до душі і допомагайте створювати дітям перші шедеври.

Осінні вироби своїми руками з природного матеріалу для садка – майстер-клас з фото поетапно

Восени малюки в дитячому садку ходять на прогулянки і збирають опале листя. Потім під керівництвом вихователів з цього яскравого природного матеріалу хлопці роблять нескладні вироби, наприклад, красиві аплікації у формі лісових птахів, як описано в нижче викладеному майстер-класі. Ця робота учить мислити творчо, допомагає розвинути фантазію і привчає до усидливості і концентрації уваги навіть найактивніших непосидьків.

Необхідні матеріали для створення в садку виробів своїми руками

  • аркуш щільного паперу формату А4
  • висушене листя осики, клена, берези або будь-яких інших дерев
  • клей ПВА
  • пензлик
  • простий олівець
  • серветка або ватний диск
  • папір чорного кольору
  • ножиці
  • харчова плівка

Покрокова інструкція, як з природних матеріалів в дитячому саду зробити красиві вироби

  1. Зібрати різноколірне листя дерев, розкласти між сторінками книг і залишити на 2-3 дні, щоб вирівнялися і підсохнули. Із загальної маси підготовленого матеріалу вибрати два листочки, що за формою нагадують голову і тулуб майбутнього птаха. Для хвоста узяти великий кленовий лист з дуже чіткими, не зламаними краєчками.
  2. Кожен вибраний листочок перевернути тильною стороною вгору і змастити клеєм. Якщо клей знаходиться в ємності з вузьким носиком, просто акуратно видавити його прямо на поверхню листа. Або скористатися пензликом, якщо клей розфасований у велику ємність з широкою шийкою.
  3. Папір розташувати горизонтально і зробити попередній нарис, легкими штрихами простого олівця акуратно позначаючи, де розмістяться тулуб, голова і хвіст майбутнього птаха. Потім на потрібні місця приклеїти листя і обережно придавити їх до паперової поверхні пальцями. Надлишки клею, що виділилися з-під листя, акуратно видалити серветкою або ватним диском.
  4. По обох сторонах тулуба птаха приклеїти листя однакової форми. Це будуть крильця.
  5. Якщо в наявності є листочки яскравих, насичених відтінків, можна зробити з них додаткове барвисте оперення, приклеївши їх поверх вже зробленого хвоста і крил. Це надасть композиції об’ємність і зробить її природнішою.
  6. Для дзьобика підібрати листочок витягнутої форми, а кружечки для очей вирізувати з чорного паперу і приклеїти на голівку.
  7. Накрити роботу харчовою плівкою і покласти під вантаж, щоб розгладилася. Потім оформити в тонку рамочку або зробити ззаду петельку, а постом повісити на стіну.

Оригінальні осінні вироби своїми руками для дитячого саду з шишок – ідеї на фото і відео-інструкція

Соснові і ялинові шишки – простий і доступний природний матеріал, з яким приємно, легко і зручно працювати. Навіть малюки з дитячого саду спокійно справляються із завданням і під керівництвом вихователя створюють красиві і оригінальні вироби для художнього огляду, творчого конкурсу або оформлення ігрових і учбових приміщень. Найвдаліше з шишок виходять різні звірятка, наприклад, їжачки і ведмедики або симпатичні пташки. Для того, щоб вироби виглядали яскравіше і вражаюче, їх декорують сухим листям, лісовими ягодами, хвоєю і іншими дарами природи, на які такий багатий і щедрий осінній сезон.

***

***

Як зробити в дитячому саду їжачок з шишок своїми руками – майстер-клас на відео

Простий майстер-клас на відео детально показує, як зробити своїми руками милую дитячий виріб – лісовий їжачок. Окрім шишок для роботи знадобляться пластикова пляшка, набір кольорового пластиліну, сезонні осінні ягоди, сухе листя від різних дерев і декілька коротких березових гілочок для облаштування загального антуражу композиції. Готовий виріб стане відмінною интерьерним прикрасою для дитячої кімнати або ефектним конкурентно здібним експонатом для виставки дитячої прикладної творчості.

Цікаві осінні вироби з овочів своїми руками – ідеї на фото для дитячого саду

Осінь – благодатна пора, коли дозріває велика кількість різноманітних овочів. Їх можна не лише з’їсти, але і застосувати для виготовлення забавних, веселих і оригінальних виробів. Особливо актуально запропонувати такий варіант творчості малюкам в дитячому саду. Їм буде дуже цікаво створити усміхнений паровозик з картопляних бульб і морквини.Или сконструювати з великого стиглого цукіні і капустяного листя справжнє вітрильне судно, готове борознити морські простори.Або зробити з гарбуза, кабачків і голівок цибулі в забавних равликів або гусениць.
Можна піти ще далі і дати малюкам можливість проявити фантазію. Нехай діти самі придумають, які композиції зібрати з сезонних овочів і в яких казкових або мультяшних персонажів перетворити моркву, огірки, редьку і інші дари природи.

Дитячі вироби на тему “Осінні мотиви” – цікаві новинки для дитячого саду на відео

У цьому відео ролику зібрані найцікавіші, оригінальніші і забавніші ідеї по створенню в дитячому саду незвичайних і оригінальних виробів на тему “Осінні мотиви”. Автор пропонує компонувати різні види творчості і поєднувати малювання фарбами з аплікацією з осіннього листя. У такому варіанті дитина вчиться мислити нестандартно, охоче проявляє фантазію і не втрачає інтересу до зайняття.

Прості осінні вироби своїми руками з фетру – поетапний урок для дітей 1 класу


Разом з першокласниками на уроках прикладної творчості можна зробити красивий осінній виріб з фетру. Матеріал має приємну структуру, прекрасно ріжеться, не обсипається по краях і чудово підходить для виготовлення дрібних і великих елементів. Працюючи з ним, діти розвивають дрібну моторику рук, привчаються до акуратності і придбавають навичку створення привабливих колірних композицій. Готове панно можна вставити в рамку або оформити під скло через паспарту і повісити на стіну в класі або загальній кімнаті відпочинку для школярів.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками красивого дитячого виробу з кольорового фетру

  • лист щільного картону
  • шматочки кольорового фетру
  • суперклей
  • ножиці
  • простий олівець
  • темна нитка
  • голка

Покрокова інструкція, як в 1 класі з різноколірних шматочків фетру зробити цікавий виріб

  1. Лист картону розташувати вертикально. З блакитного і зеленого фетру вирізувати по одному фрагменту прямокутної форми розміром в половину від картонної основи.
  2. Блакитний прямокутник приклеїти на лист згори. Він символізуватиме небо. Зелений щільно підігнати до краю блакитного і теж приклеїти. Він позначить землю, покриту травою.
  3. Покласти заготівлю під вантаж і залишити на 30-40 хвилин, щоб клей добре прихопився.
  4. На шматочку фетру коричневого кольору зробити нарис ствола дерева з розкидистими гілками, а потім акуратно вирізувати ножицями фігуру по контуру. Змастити ззаду клеєм і приклеїти до основи так, щоб нижня частина ствола виявилася на зеленому фетрі (траві), а верхня з кроною і гілками – на блакитній (небі).
  5. Знову покласти під вантаж і почекати, поки ствол приклеїться. Якщо чекати немає бажання, можна пришити ствол і гілки до основи нитками, зробивши в декількох місцях по 2-3 закріплюючі стібки.
  6. З фетру червоного, жовтого, помаранчевого, коричневого і зеленого кольорів вирізувати шматочки у формі листочків.
  7. За допомогою суперклею приклеїти їх навколо гілок дерева. Щоб робота виглядала об’ємною, прикріпити листочки до фетрової основи тільки за один краєчок. Вони злегка підніматимуться над рівною основою, створюючи таким чином привабливіший вигляд і відчуття природності і натуральності.

Красиві осінні вироби своїми руками з природного матеріалу в школу – букет з листя на конкурс в 4 клас


На тематичний осінній конкурс в школу хлопці 4 класи можуть зробити красивий букет троянд з кленового листя. Икебана вийде дуже ефектною і відразу ж притягне увагу. За бажання квіти з природного матеріалу допустимо прикрасити блискітками, гілочками горобини або висушеними колосами пшениці. Це надасть композиції оригінальність, зробить її більше насиченою і виділить серед інших конкурсних робіт.

Необхідні матеріали для створення з осіннього листя красивого букета на шкільний конкурс

  • листя клена
  • міцна нитка
  • бамбукові палички
  • ножиці
  • ваза
  • канцелярський ніж

Покрокова інструкція, як зробити своїми руками для конкурсу в школу букет з осіннього листя

  1. Зібрати 40-50 акуратних і цілісних кленових листів різних відтінків, починаючи від насичено-зеленого і закінчуючи темно-жовтим.
  2. Для основи однієї квітки листочок скласти навпіл так, щоб його гладка сторона виявилася згори. Потім згорнути в щільний рулон. Це буде серцевина троянди. Всередину акуратно вставити довгу бамбукову паличку.
  3. Для створення пелюсток узяти один кленовий лист, а на його лицьову сторону по центру покласти вже готову серцевину.
  4. Половину листа відігнути назад так, щоб лінія згину виявилася вища за краєчок серцевини не менше, ніж на 1 сантиметр.
  5. Зігнутим листом обернути серцевину троянди, щільно утримуючи його нижню частину біля основи пальцями. Потім обмотати ниткою, щоб не розгорнувся. Нитку зав’язати вузлом.
  6. Таким же способом зробити другу пелюстку, але розмістити його з протилежного боку від першого. Міцно закріпити біля основи ниткою.
  7. Точно також зробити ще 3-4 пелюстки або стільки, скільки захочеться. Чим їх буде більше, тим ефектніше і більше вийдуть квіти. Кожен бутон закріпити додатково, обмотавши 2-3 рази біля основи ниткою і зав’язавши її на жорсткий вузол. Хвостики ниток обрізувати ножицями, щоб вони не впадали у вічі.
  8. Коли усі квіти будуть готові, канцелярським ножем вирівняти довжину бамбукових паличок-стеблинок. Можна зробити так, щоб усі квіти були однакової висоти або, навпаки, одну половину укоротити, а другу залишити як є. Цей пункт залишається на розсуд виготівника.
  9. Помістити букет у вазу, декорувати цілісним листям клена і передати в якості експоната на конкурс.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: вироби зприродного матеріалу3 клас, з дині осінні вироби легко і красиво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *