Як вибрати коляску для двійнят? [draft]



Двійнята – це особливі люди, яких зв’язує абсолютно все. Цікаво, що вони можуть народитися навіть не в один день, історія знає такі випадки. Більше того, у двійнят можуть бути різні біологічні батьки.Досягнення сучасної медицини дозволяють народити за 1 раз 5 і навіть 6 дітей. Яка сім’я наважиться на такий відважний крок? Народження 2 дітей вже непроста ситуація, яка припускає абсолютно інший підхід, на відміну від народження 1 дитини в сім’ї. Перше, про що треба потурбуватися – вибір зручної коляски для малюків.

За якими критеріями треба вибирати коляску для двійнят?

У магазинах вибір колясок для двійнят невеликий, зокрема це стосується малих міст. З 2683 різних колясок, представлених в Москві, всього 52 коляски для двійнят, за даними каталогу товарів. Продавці говорять, що попит на них мізерний, а ціна висока. Деякі моделі можуть стояти в магазині по декілька років, поки не знайдеться покупець.

  1. Ціна коляски в 99 % випадків прямо пропорційна її якості. Подвійне навантаження припускає тільки один термін експлуатації, тому купувати б/у коляски не рекомендується. Подвійне навантаження на всі механізми коляски провокує швидку зношуваність.
  2. Вага коляски. Більшість батьків у цілях зручності транспортування (в автомобілі, ліфті) вважають за краще купувати коляски зі зменшеною вагою. Звичайно, в цьому є сенс, але в такому випадку тривалої і повноцінної експлуатації не буде. Вага коляски має бути такою, щоб витримати загальну вагу двох дітей в 15-20 кг.
  3. Габарити. За чималої ваги габарити коляски для двійнят можуть бути доволі великими, що не дозволить проїхати до ліфта. Перед купівлею треба знати габарити вхідних дверей, багажного відділення автомобіля, ліфта.
  4. Умови експлуатації. Ви повинні припустити, в якій місцевості експлуатуватиметься коляска. Рекомендується купувати модель з максимально великими колесами, які забезпечують високу прохідність і маневреність.
  5. Наявність доладного механізму. Купуючи подвійну коляску, практично всі стикаються з проблемою зберігання. Дуже важлива наявність доладного механізму, який здатний хоч якось зменшити розмір коляски.

Яка модель краще для двійнят?

Попри те, що ринок пропонує не найширший вибір, все ж можна знайти відповідну модель для своїх дітей. Серед наявних на ринку є декілька доступних моделей:

  • класика (діти знаходяться на одному рівні поруч один з одним);
  • модель “паровозик” (діти розташовуються один за одним);
  • модель “один навпроти одного” (діти дивляться один одному в обличчя).

Найбільш доступною є перша модель, асортимент якої дозволяє вибрати, на відміну від інших двох зразків. В даному випадку блоки розміщені фронтально. При купівлі такої моделі треба зважати на те, що вони значно ширші за інші. Ця характеристика дозволяє проходити складні ділянки дороги без особливих складнощів. Стандартна ширина колісної бази становить 80-85 см.

Чим зручна класична модель?

Класика доречна завжди і скрізь. Тому її ще називають універсальною. Крім цього, їй властиві наступні характеристики:

  1. Модель дуже зручна для батьків щодо питань нагляду за малюками. Самі діти не “ущемлені” в правах і мають рівноцінний огляд.
  2. Класична модель для двійнят може мати 3 або 4 колеса. Для більшої стійкості фахівці рекомендують використовувати чотириколісні моделі.
  3. Особливу увагу варто приділити коляскам-трансформерам, коли кожна люлька і кожне крісло для сидіння має можливість регулюватися. Наприклад, одна дитина може спати в люльці, а друга – сидіти в кріслі.
  4. Особливі вимоги пред’явлені до рами і шасі. Краще, щоб вони були виконані з легких, але міцних матеріалів, спроможних витримати подвійне навантаження.
  5. Зверніть увагу на довжину люльок. Недобросовісні виробники можуть економити на матеріалах, випускаючи короткі моделі, в яких малюки, що підросли, почуватимуть себе некомфортно.
  6. Наявність оглядових вікон можна віднести до одних з першочергових показників. Під час поганої погоди дитина не повинна почувати себе “як у коробці”. Наявність оглядового вікна вирішує проблему.

Щоб вибрати ідеальну коляску для двійнят, треба потурбуватися про таке:

  • для кожного посадокового місця має бути окремий козирок, що захищає від негоди;
  • кожне місце повинне регулюватися (нахил спинки – автономний для кожної дитини);
  • наявність відособлених регульованих передніх бамперів;

Ці характеристики дозволять врахувати примхи обох дітей. Статистика говорить про те, що двійнята мають різний темперамент і манеру спілкування. Щоб купити ідеальну коляску для двійнят, треба замовити її заздалегідь. Найчастіше магазини мають у своєму асортименті всього декілька моделей. Решта йде під замовлення.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *