Дитячий випускний бал: поради з організації [draft]



Скоро настане довгоочікуване літо – гаряча пора, коли наші маленькі дива закінчують своє навчання в дитячих садках. Як зробити це свято незабутнім? Пропонуємо корисні поради вихователям і батькам – головним організаторам дитячого свята.

Організація випускного балу в дитячому садку

Підготовка випускного балу в дитячому садку складається з чотирьох етапів:

    1. Вибір приміщення для проведення свята. Як правило, дитяче свято проводиться в актовій залі дитячого садка, тому питання про пошук приміщення зазвичай не стоїть на порядку денному.
    2. Визначення бюджету випускного свята. Цей етап є дуже важливим, оскільки від розміру бюджету, виділеного на організацію дитячого свята, залежить не лише стиль прикрашання актової зали, але й вибір сценарію – підбір костюмів, відповідних декорацій і т. д.
    3. Прикрашання приміщення, в якому проводитиметься дитяче свято. Залежно від вибраного сценарію, для прикрашання можна використати різноколірні надувні кульки, плакати, стінгазети з дитячими фотографіями і т. ін.

4. Вибір сценарію випускного балу – це найважливіша частина всього свята. До розробки (чи вибору) сценарію необхідно підійти дуже серйозно, врахувати багато дрібниць, адже від цього залежить усе свято.

Обов’язкові пункти сценарію:

    • офіційна частина – вітання педагогічного складу;
    • виразне читання  віршів дітьми; 
    • пісні;
    • танці;

  • напутливі слова батьків;
  • вручення подарунків, грамот і листів подяки.

Вибираючи сценарій, важливо пам’ятати, що діти ще дуже маленькі, тому час проведення має бути нетривалим, близько 40 хв, інакше вони втомляться і тоді свято піде не за сценарієм.

  1. Вибір пам’ятних подарунків кожній дитині залежно від її інтересів.
  2. Підбір подарунків вихователям і всьому педагогічному колективу садка, який брав безпосередню участь у вихованні дітей.
  3. Організація професійної фото- і відеозйомки свята.
  4. Організація “солодкого столу” для малюків.

Варіанти проведення випускного балу

Якщо бюджет випускного балу дозволяє запросити професійних ведучих, клоунів, аніматорів і організаторів – зробіть це. Вони чудово організовують свято.

Якщо бюджет дитячого заходу відносно скромний, тоді інтернет-ресурси пропонують багато різних сценаріїв проведення випускного балу в дитячому садку:

    1. Дитячі спектаклі за мотивами відомих казок, наприклад “Буратино” або “Незнайко”. До речі, спектаклі дозволяють задіяти у святі не лише велику кількість дітей, але й вихователів. Головне підготувати красиві декорації, костюми і яскравий грим.
      На фото свято “Буратіно”.

2. Пісенно-танцювальні програми з конкурсами. Для проведення випускного в цьому стилі необхідно заздалегідь дати дітям вивчити короткі веселі вірші та пісні про майбутнє навчання в школі, розучити дитячий вальс або інші танці. Бажано в сценарії передбачити активні конкурси, адже малюки дуже люблять різні естафети, які не дозволять їм занудьгувати. Після кожного конкурсу обов’язково нагороджуйте малюків оплесками і заздалегідь підготовленими подарунками.

Пам’ятайте: запорукою успішного випускного балу в дитячому садку є любов і турбота батьків та педагогів!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: де можна провести випускний дитичого садка в коломиі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *