Позбавлення від тютюнового запаху в приміщенні [draft]



Навіть курцям зі стажем не подобаються прокурені приміщення з густими клубами диму. Те саме стосується і приміщень, в яких укорінився стійкий тютюновий запах. Говорити про людей без цієї шкідливої звички і зовсім не доводиться. У прокурених кімнатах або квартирах відразу починає боліти голова, не кажучи вже про неприємний запах загалом.

Засоби позбавлення від тютюнового запаху

  1. Паліть ззовні дому або зовсім покиньте цю звичку. Так, усе геніальне просте. Якщо Ви не можете назавжди розлучитися з сигаретами, намагайтеся хоча б робити це на балконі або виходити для цього на вулицю. Однак не забувайте про сусідів, які можуть обуритися тим, що дим потрапляє і до них.
  2. Ремонт. Найдієвіший і радикальніший засіб. Краще за все тютюновий дим вбирають тканини, килими і дерево, тому після косметичного ремонту стін, заміни або простого фарбування віконних рам і чищення м’яких меблів, квартира пахнутиме абсолютно по-новому.
  3. Щоб позбавитися від запаху тютюну в кімнаті, розставте по периметру декілька мисок з апельсиновою шкіркою або товченими зернами кави. Ці дари природи здатні вбирати дим протягом двох днів. Потім їх треба замінити.
  4. Ефірна олія допоможе тільки тимчасово приховати неприємність, але повністю від неї не позбавить. Насипте в скляний посуд морську сіль і нанесіть на неї три краплі улюбленої ефірної олії.
  5. Бризніть своїми улюбленими духами на лампочку, перед тим як ввімкнути світло. У процесі нагрівання лампочка почне розповсюджувати по кімнаті приємний аромат.
  6. Якщо в кімнаті багато килимів, то запах укорінився саме в них. Щоб позбавитися від нього, візьміть звичайний шампунь, додайте туди трохи соди, виперіть і просушіть килим.
  7. Генеральне прибирання. Треба вичистити всі килими, текстильні вироби та іграшки. Пропилососити книги і протерти розчином оцту дерев’яні меблі. Сигаретний запах піде, але далі Вашим завданням буде підтримувати свіжість у приміщенні й утримуватися від паління в квартирі.
  8. Купіть спеціальний ароматизатор повітря. Він бризкатиме спеціальною рідиною з певним інтервалом часу, освіжаючи квартиру.

Народні методи позбавлення від запаху тютюну

  • Змішайте півсклянки води зі склянкою яблучного оцту. Змочивши шматочок тканини в розчині, протріть ним меблі або стіни. Також відмінним засобом боротьби буде рушник, змочений у цьому розчині. Повісьте його в кімнаті й сигаретний запах зникне.
  • Посипте підлогу тонким шаром соди і залиште на добу. Неважливо, яке покриття лежить на ній. Потім пройдіться по поверхні пилососом. Як показує практика, для повного зникнення неприємного запаху ці дії потрібно повторювати кілька разів.
  • Поставте в накуреному приміщенні миску з рисом. Цей злак відмінно вбирає запах, у тому числі й тютюновий дим.
  • Натріть на терці мило і змішайте його з содою. Цим розчином потім можна протирати дерев’яні меблі і тканинні елементи декору.


Якщо тютюновий дим проникає в квартиру зі сходового майданчика, то це означає, що Ваші двері недостатньо щільні. Прикріпіть до них додатковий ущільнювач. Так Ви не лише убезпечите себе, але й зможете уникнути проникнення холодного повітря через маленькі щілини. Якщо Вам треба швидко позбавитися від тютюнового запаху в приміщенні, відкрийте вікна, ввімкніть кондиціонер і почніть активно махати рушником, змоченим в оцті. Достатньо буде і 15 хв. Якщо накурено на кухні – приготуйте щось у духовці, або просто ввімкніть її (природно, не залишаючи без нагляду). Ввімкнений газ відмінно нейтралізує тютюновий запах.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *