Дізнайтеся все про те, як і коли саджати анемони! [draft]



Вирощування кольорів надасть абсолютно іншому вигляду вашій садовій ділянці або клумбі біля будинку. І прекрасним вибором для цього стане посадка анемони. Ця красива багаторічна трав’яниста рослина з сімейства жовтецевих поширено в зонах помірного клімату. Налічується більше 150 видів цієї квітки, що мають істотні відмінності в періоді і тривалості свого цвітіння. У цій статті ми розглянемо детальніше, як висаджувати анемони і доглядати за ними.

Види анемона

Ця рослина розрізняється періодом цвітіння : весняні і літньо-осінні. Перші відрізняються м’якими тонами квіток (кремові, пастельні, блакитні) і коротким терміном надземного цвітіння.
Літньо-осінні анемони у більшості випадків мають добре розвинену кореневу систему і відрізняються великими розмірами. Період цвітіння починається у кінці літа, закінчується в жовтні. Найбільш поширеними серед цього виду рослин є анемони корончата, гібридна і японська.

Коли саджати анемони?

У посадці будь-якої рослини найважливіше місце треба приділити підготовці грунту. Тому виберіть укритий від вітру і прямого сонячного світла широка ділянка землі, очистите його від бур’янів. Коренева система анемона значно розростається за сезон, проте дуже крихка. Кращим вибором стане листяна земля з додаванням торфу або суглинок. Можна додати невелику кількість піску, деревної золи і доломітового борошна.
При вирощуванні анемона з насіння слід врахувати, що проростає не більше чверті посаджених кольорів. Але збільшити схожість можна дією холоду упродовж одного-двух місяців. Для цього треба змішати насіння з торфом або крупнозернистим піском в пропорції 1 до 3, зволожити, і щодня обприскувати. Після розбухання насіння перемішайте грунт з невеликою кількістю субстрату, і залиште в приміщенні, де буде нормальна циркуляція повітря, і температура не більше 5 ºС. З появою перших паростків закопайте місткість в грунт або сніг і присипьте згори соломою або тирсою. З початком весни треба пересадити рослини в ящик для пророщування. Існує і простіший спосіб: посадити анемони восени в спеціальні резервуари з максимально рихлим грунтом і закопати в землю, накривши гілками.
Для того, щоб зробити посадку анемона бульбами, замочите їх в теплій воді. Тривалість процедури – не більше двох-трьох годин. Після цього помістите бульби в ємності з сумішшю піску і торфу приблизно на глибину 5 см і регулярно поливайте. Після проростання їх потрібно буде перенести в грунт.

Посадка анемона

При висадці бульб треба правильно визначити напрям зростання пагона. При попередньому замочуванні на плоскій стороні бульб з’являється здуття (бруньки) – вони повинні при посадці стирчати вгору, але якщо таких немає, то саджайте гострим кінцем в землю. Лунку зробіть діаметром приблизно 40 см і глибиною 20 см Дно присипьте перегноєм і золою, покладете згори бульбу, насипте поверх нього землю і трохи придавите. Після цього місце посадки рясно зволожите.
Робіть посадку саджанців (з наявністю не менше трьох листків), що вийшли з насіння анемони, на другий рік зростання в тінистій ділянці. При осінній посадці накрийте ділянку листям або гілками, що розрослися. Рослина зможе зацвісти тільки через три роки. При поєднанні різних сортів і способів посадки можна добитися регулярного цвітіння ділянки.

Анемони: вирощування і відхід

Рослина невибаглива, і головним обов’язком буде підтримка достатнього рівня вологості в період зростання. Окрім того що треба врахувати, коли саджати анемони, необхідно знати, і як за ними доглядати. Перезволоження приведе до загнивання кореневої системи, а нестача вологи – до поганого зростання і відсутності бутонів. Тому слід укрити ділянку торфом або товстим шарів листя (варто віддати перевагу саме плодовим типам дерев). Навесні поливайте рослини раз на тиждень, в печеню і сухе літо – щодня уранці і після заходу.
Анемона не схильна до захворювань, але може бути пошкоджена діями равликів і слимаків. Зберіть шкідників і обробіть листя і квітки розчином метальдегіду. Також рослина може бути уражена нематодою. В цьому випадку знищіть хворі рослини і замініть грунт, в якому вони росли.Розмноження анемони відбувається за допомогою насіння, бульб і діленням кореневища. Перші два способи вже були описані. У третьому випадку (його проробляють з анемонами віком 4-5 років) треба весною відкопати кореневища, розрізати на частини величиною приблизно 5 см залежно від кількості бруньок. Далі помістите шматки кореневища в рихлий грунт горизонтально на глибину 5 см Рослина цвістиме через 2-3 роки.
Тепер ви знаєте, як посадити анемоні і доглядати за нею. Ви побачили, що питання, коли саджати анемони, не є первинним. Ця багаторічна рослина при дотриманні викладених рад даруватиме радість вам і вашим близьким, бути предметом гордості перед сусідами. Не забудьте тільки восени викопати кореневища, зрізавши бадилля, і залишити в сухому підвалі, присипавши місткість торфом або піском.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *