Шанобливе ставлення до расових і етнічних відмінностей

Культурне різноманіття, властиве сучасній економіці, викликає безліч питань про те, як слід поводитися в подібних умовах. Мало хто з нас знає, як поводитися з представниками інших національностей і расових груп, і чи потрібно взагалі поводитися якось по-іншому. У справжньому розділі сайт корисних порад постарається прояснити деякі з цих питань.

Расова і національна приналежність людей не повинна породжувати жодних проблем. Необхідно як можна рішучіше позбавлятися від стереотипів і забобонів, пов’язаних з фізичними або культурними відмінностями між людьми. Ваша поведінка повинна визначатися добре відомим, універсальним правилом етикету – треба поважати інших людей. Проте культурні відмінності дійсно існують, і потрібно навчитися враховувати їх у своїй поведінці. Іншими словами, потрібно знати культурні особливості і традиції своїх колег і вміти коригувати свою вербальну і невербальну поведінку до кожної конкретної ситуації.

В цілому існує одно загальне правило: працюючи в чужій країні, наслідуйте прийняті там правила ділового етикету. Коли ж Ви вільні від справ, Ви вільні чинити на власний розсуд. Крім того, корисно знати декілька іноземних мов – це корисно для бізнесу. Навіть декілька слів або фраз на відповідній іноземній мові можуть виявитися для Вас великим плюсом. Зрозуміло, Вам слід знати свій професійний жаргон і уміло і до місця використати його. Проте, у більшості випадків первинне значення має вміння чітко і правильно викладати думки – як в усній, так і у письмовій формі.

Шанобливе ставлення до інших людей вимагає, щоб Ви якомога більше дізналися про особливості їх культури. Якщо Ви часто буваєте у відрядженнях в інших країнах, то, перш ніж відправитися в ту або іншу країну, постарайтеся дізнатися про неї якомога більше.

Уникайте стереотипів. Ваш партнер з Китаю необов’язково захоче обідати в китайському ресторані. Ваш співрозмовник з іншої країни зовсім не виступає від імені свого народу, якщо тільки це не король або королева.

шанобливе ставлення відмінності між людьми

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *