Як правильно розмовляти по телефону прийомі на роботу

«Ще чого!», – скажете ви. «Мені вчитися говорити по телефону? Та в нашому будинку в кожній кімнаті було по телефонному апарату!». Але чи знаєте ви, як потрібно розмовляти по телефону, звертаючись в яку-небудь компанію за отриманням інформації? Корисні поради на усі випадки життя будуть якраз до речі. Звертаючись по телефону, не забудьте спочатку представитися. “Здрастуйте, з вами розмовляє Фреді Крюгер. Я хотів би поговорити з містером Франкенштейном!”. Або: “Не могли б ви мені підказати, як звуть вашого директора з маркетингу?”.

Запасіться терпінням. Секретарі нерідко бувають зайняті і просять того, що дзвонить, трохи почекати. Ввічливо викладіть додаткову інформацію, якщо ваш співрозмовник просить її надати. Зазвичай секретарі намагаються отримати максимум інформації від людини, яка до них звертається. Тому треба повідомити все, про що вас запитують. “Я надіслав панові Брауну своє резюме і хочу переконатися в тому, що він отримав його”. Якщо на ваш дзвінок вмикається автовідповідач, залиште коротке повідомлення. Назвіть свої ім’я і прізвище, вкажіть телефонний номер, коротко поясніть причину звернення і ще раз повторіть ім’я, прізвище і номер телефону. Перш ніж покласти трубку, запитайте прізвище людини, яка відповідала на ваш телефонний дзвінок. Це згодиться, якщо вам доведеться дзвонити сюди ще раз). На завершення розмови не забудьте подякувати співрозмовнику!

Розмова не повинно містити непотрібних подробиць. Не варто згадувати, наприклад, про ваше захоплення нумізматикою (якщо, звичайно, це хобі не пов’язане безпосередньо з посадою, що цікавить вас). Якщо дуже хочеться розповісти про це, зробіть це під час співбесіди. Резюме не повинно містити помилок і друкарських помарок. Ваша недбалість викличе приблизно таку реакцію у потенційного працедавця: “Він надсилає мені резюме з помилками і сподівається, що я візьму його на роботу!”. Зверніться до знайомих, грамотність яких не викликає у вас сумніву, щоб вони перевірили ваше резюме і супровідний лист. Об’єм резюме не повинен перевищувати однієї друкарської сторінки, в крайньому випадку – півтора-двох. Стандартне резюме нагадує біографію: спочатку ви вказуєте свою кваліфікацію, потім – послужний список в зворотній хронологічній послідовності (першим вказується останнє місце роботи і тільки далі – попередні), а потім – освіта. Нагадуємо: ваше резюме повинно бути якнайконкретнішим. Фраза “Хотів би отримати перспективне місце роботи в солідній компанії” свідчить лише про те, що ви самі не знаєте, чого хочете. Тому пишіть чітко, конкретно та уважно.

телефоні поради як потрібно розмовляти, як правильно розмовляти по телефону з секретарем директора, як правильно розмовляти по телефону твір

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *