Як вирівняти підлогу?

Вирівнювання рівня підлоги, напевно, найвідповідальніша робота з підготовки основи до укладання підлогового покриття. Роботи по вирівнюванню підлоги дуже важливі, оскільки від правильності їх виконання залежить якість настилу підлогового покриття, а відповідно до цього зовнішній вигляд і термін служби.
Перш ніж описати перелік необхідних заходів для вирівнювання рівня підлоги, слід сказати, що залежно від матеріалу з якого виготовлена основа буде різна і методика вирівнювання рівня, а відповідно і інший перелік необхідних робіт і матеріалів.

Дерев’яна підлога

Дерев’яна основа зустрічається досить часто особливо у будинках радянської будови. Зазвичай за свій довгий термін служби вони мають значні дефекти, при цьому не лише в плані рівності. Основна проблема дерев’яної основи це скрип і гра окремих дощок. Причин по яких це відбувається багато, а ось метод усунення один якщо не брати в розрахунок капітальну переробку. Про це буде сказано в кінці статті.
І так, для того, щоб вирівняти рівень підлоги і одночасно позбавиться від дефектів необхідно його перетягнути. Що це таке? Перетяжка це не лише його вирівнювання, але і зміцнення. Якщо правильно виконати перетяжку, то підлога не лише вирівняється і позбавиться від дефектів, але і прослужать ще багатьох років.
Зміцнення виконують за допомогою фанери. Для цього листи фанери стелять на основу підлоги в шаховому порядку і закріплюють саморізами. В деяких випадках потрібно два шари фанери. Зазвичай цю методику застосовують при укладанні ламінату. Проте вона придатна і для інших підлогових покриттів.
Взагалі такі роботи по вирівнюванню можна виконати своїми руками. Вони не відрізняються високою трудомісткістю і складністю. Але як і в інших справах і тут є свої особливості.

Бетонна основа підлоги

Сьогодні вона найбільш поширена і називається стягуванням. Зазвичай з нею не буває проблем. Але інколи, особливо якщо стягування виконане не правильно, можуть бути такі дефекти як перепади висоти, опуклості, ями. Методи боротьби досить прості і банальні. При цьому по трудомісткості не сильно поступаються або виграють роботам по вирівнюванню дерев’яних підлог.

Ями шпаклюються розчином. Розчин можна приготувати або самостійно, або придбати готову суху суміш. На мій погляд, суміш придбати простіше, а за ціною вийде однаково. Горби і опуклості зрубують. Для цього можна використати як зубило і молоток, так і перфоратор.
Складніше йдуть справи з вирівнюванням рівня. Найпростіше розв’язати цю проблему можна за допомогою наливних підлог. Сучасні суміші прості у використанні. Тому вирівняти підлогу можна своїми руками. Єдине на що слід звернути увагу це на товщину заливки. Річ у тому, що залежно від цього параметра існують різні суміші.
В завершенні хочеться сказати декілька слів про капітальний ремонт основи. Взагалі існує декілька різних технологій вирівнювання основи, використовуючи які можна створити якісну і надійну підлогу.
Стягування – сама зносостійка і міцна основа. Виготовляється з цементно-пісочної суміші, іноді із застосуванням арматури. Підходить для будь-якого підлогового покриття. Має такий різновид, як наливна підлога.
Сухе стягування – насправді схожа тільки назвою, адже є насипною основою, покритою листовим матеріалом, зазвичай це гіпсоволокнисті листи. Може застосовуватися тільки в сухих приміщеннях. Велика її перевага – це низька трудомісткість робіт.
Ось в принципі і усе, удачі!

відео як вирівняти підлогу розчином під ламінат, як вирівняти деревяну підлогу під ламінат, як вирівняти деревяну підлогу під ламінат відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *