Як хреститися правильно



Давайте з’ясуємо, як правильно тримати пальці руки – як правильно хреститися справа наліво православним.

Уміння хреститися

Якщо ви церковна і релігійна людина, то тільки віра у Всевишнього допоможе вам утримати хороші думки в голові, вигнавши з неї погані. Як правильно хреститися знає не багато хто, але насправді це дуже важливо. Ви подумайте, а сенс мені знати про це? Живу, ну і гаразд. Але ж Ви любите різні урочистості, наприклад – хрестини. Там нам і знадобляться наші знання. Щоб не ганьбитися перед знайомими, ми повинні мати хоч щонайменше уявлення про хрещення.

Дуже часто, на мій якнайглибший жаль, доводиться бачити, – як віруючі люди, які відвідують храм протягом багатьох років, а також богослужіння, і хрестяться абсолютно неправильно. Один як – ніби махає навколо себе рукою, немов відганяє мух; інший, склав пальчики в щіпку, не зрозуміло як, і складається відчуття, що як – ніби, він зовсім не хреститься, а обсипає сіль на себе; третій – з розмаху встромляє пальці у свій лоб, немов цвяхи. Що ж робити в цьому випадку нам, а давайте поговоримо про найвеличезнішу помилку, яка є найпоширенішою, коли руку не дотягують до плеча, опускають її десь біля шиї. Дурниці? Дрібниця? Формальності? Ні, не смійте навіть думати так, ні в якому разі. Був такий великий святитель, навіть і ініціали його говорять самі за себе Василь Великий! Ось його слова: “В Храмі божому все благовидо і по чину та буває”. Хресне знамення – це видиме свідоцтво віри нашій. Хочете дізнатися, православний перед вами або ні, тоді попросіть його перехреститися, а, побачивши, як він це зробить і чи зуміє зробити взагалі, все вам стане зрозуміло тоді. Давайте згадаємо євангельське писання: “Вірний в малому і багато в чому вірний”(Лк. 16, 10). Сила хресного знамення велика надзвичайно. Багаторазово в Житіях Святих ми зустрінемо оповідання про те, як бісівські чари розходилися після одноразового зображення Хреста на людях. Тому ті, хто недбало і метушливо, або неуважно хреститиметься, просто обрадують бісів – знайте як правильно хреститися.

Так, як же правильно хреститися – “справа наліво”

Зараз у світі безліч різних богів, але справжній Бог один! Деякі люди хрестяться побачивши небезпеки, і знаєте, допомагає. Також якщо у Бога що-небудь попросити в душі і йти до цього, то, як не дивно збувається усе задумане. Але ми відволіклися від головного, – техніка хрещення. Три перші пальчики правої ручки щільно збирають разом. Складені разом, вони символізують пресвяту трійцю: батька, сина і святого духа. Два останні пальці притискають до долоньки, вони ж означають людську і божественну суть бога. Прикладіть пальці в такому положенні до лоба, освітлюючи ваш розум, думки і майбутні вчинки. Потім трохи нижче сонячного сплетення. Таким чином, ми освітлюємо нашу душу і внутрішні відчуття, після прикладаємо до правого плеча справа наліво. Ми як би просимо всевишнього зарахувати нас до праведників(право) і захистити від усього поганого (ліво). Після звершення цього ритуалу, необхідно опустити ручку і здійснити уклін. Ми кланяємося хресту, який ми тільки що зображували на своєму тілі. Наше тіло розділене як би на три частини. Престол господній, – це небеса, де з’єднуються наші розумні думки, і наша голова подібна до цього. Від землі до престолу, – повітряний простір, від живота до голови, – дихальна частина, а далі слідує як би земна твердь. Піднісши три персти від лобика до животика, потім на праве плече, символізуємо зходження Господа нашого на землю. Втілення його в утробі Пресвятої Матері, – Діви Богородиці, народження і життя, розп’яття і Воскресіння, сидіння Бога Отця нашого. Коли ми хрестимося, то освічуємо розум і сердечко наше, захищаючи від злих сил усі почуття.

Хрест – це наша зброя. Людина осяває хресним знаменням, свою їжу, дорогу і одяг, і в цей час від його складених для хреста пальців, виходить небесний вогонь, що обпалює все нечистоту. Їдемо ми в подорож, і, сідаючи за кермо машини, хрестимо його, вимовляючи: В ім’я Батька і Сина і Святого духу. Амінь. І цей хрест освячує усю нашу дорогу за допомогою Господа і Ангела Хранителя. Осяваючи ж хрестом їжу, вогонь підпалює усю негативну енергію, якщо припустимо, їжа готувалася на нервах. Але якщо ми метушимося і не хрестимося, не просимо допомоги у Бога, то біси приступають до нас. З давніх пір в квартирах, будинках, ми відчуваємо появу барабашок, ніби щось стукає, або дверці шафи ляскають самі собою, килим злітає із стінки, кран відкривається, або по квартирі поряд з людиною ходить хтось ходою, деякі люди під час молитов, відчувають в потилицю дихання. Люди не в курсі як воювати з ними, ті які виховані у безбожному атеїстичному дусі, вони нічого не в силах зробити, не ходять в церкву, не мають вдома святинь, не каються в гріхах, і біси не бояться цих людей. Усе це витівки бісів, іншими словами бісівська мана.

Раніше православні християни, знаючи підступи ворогів, відбивали напади, хресним знаменням і святою водою. Їм не були страшні подібні явища, тому що вони були в курсі того, що демони тільки пускають страх, але не в силах завдати якого-небудь збитку і зашкодити ім. Хрестіться, окропляйте свій дім святою водою і молитвами, ходіть в церкву і тоді ніяка непридатна сила не зможе пошкодити вам! Католики ж хрестяться, прикладаючи руку спершу до лівого плеча, а після до правого. Так, вони просять бога про допомогу, перейти зі світу грішників в праведники. Ось одна з найпоширеніших помилок – уклін одночасно з хресним знаменням. Не робити цього ні в якому разі не слід, оскільки багато старих книгах Закону Божа при описі знамення хресного, нижній кінець Хреста пропонують робити саме на грудях. У такому разі Хрест виходить як би перевернутим і мимоволі обертається в сатанинський символ. Хресне знамення супроводжує всюди віруючу людину. Ми хрестимося, лягаючи спати, і встаючи з ліжка, входячи в храм і виходячи на вулицю; хрестимося перед вживанням їжі, осяваючи потім хресним знаменням наші страви. Хрест освячує все, і з цієї причини віруючим зображення його на собі рятівне і корисне для душі.

Та зберігає Вас Бог!

Не бійтеся нікого, Бог з Вами! Віруйте! і знайте як правильно хреститися православним. І головне що необхідно утямити, що хрест це не просто символ, це надзвичайно найсильніше знаряддя і істинний шлях до порятунку і настанови. Використання молитов і хресних знамень – це спосіб бути ближче в пошуку допомоги і захисту. Нехай зберігає Бог Вас і Ваших близьких! 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як хреститися, як правильно перехреститися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *