Як освітлити волосся, щоб воно не було жовтим?



Яке ж це щастя бути блондинкою! Приємно, коли, зустрічаючи тебе, перехожі і автолюбителі із захватом повертають голову. Ти, немов діамант, приковуєш погляди оточення. Стає зрозуміло, що зусилля були витрачені не даремно! На жаль, частенько після процедур по освітленню волосся в їх відтінку проявляється жовтизна. Для блондинок це є однією з найбільш животрепетних тем. Результатом освітлення може стати дешевий відтінок соломи, замість очікуваної вишуканості “блонда”. До виконання процедури по освітленню волосся Ви потребуєте консультації фахівця в наступних випадках:

  • Ваше волосся пошкоджене (сухе волосся з порушеною структурою має властивість нерівномірно забарвлюватися, результатом є наявність світлих плям). Застосовуйте кондиціонери, відновлювальні шампуні, різні маски і інші засоби, щоб досягнути здорового виду свого волосся.
  • Шкіра голови не повністю здорова, є невеликі ранки або запальні процеси.
  • Застосовувалася хімічна завивка (інтервал між проведенням ” хімії” і процедурою освітлення повинен складати не менше тижня).
  • Ваше волосся вже забарвлене. У разі, якщо застосовувалися фарби на основі рослинних компонентів, таких як, наприклад, хна, колір після процедури може вийти непередбачуваним.

Процедура освітлення волосся. Перед освітленням волосся мити не слід. Процедура освітлення відбувається таким чином: волосся розподіляється по чотирьох зонах: один проділ розділяє волосся на дві частини через центр голови по лінії носа, другий проділ проводиться від одного вуха до іншого. Далі наноситься освітлювач. Спочатку покривається зона потилиці. Це пов’язано з тим, що температура потиличної частини нижча, ніж в інших частинах голови. Процес забарвлення буде протікати повільніше, а часу знадобиться більше. Далі барвник наноситься уздовж зроблених проділів. В останню чергу слід покривати зони скронь і волосся над лобом. Волосся в цих місцях тонке і освітлюється виключно швидко. Наносити освітлювач слід досить швидко, це забезпечить освітлення різних зон в рівній мірі.

Чим більшої густини Ваше волосся, тим з меншої кількості волосинок повинні складатися пасма. Інакше забарвлення може виявитися нерівномірним і проявиться жовтизна. Якщо Ви робите перше освітлення волосся, то барвник на саме волосся і його корені слід наносити окремо. Спочатку покрийте саме волосся, почекайте 20-25 хв., а потім вже корені (3 см) і чекайте ще 10-15 хвилин. Якщо освітлення здійснюється повторно, то спочатку забарвлюється зона коренів волосся, а вже після освітлювач розподіляється на всю довжину Вашого волосся. При нанесенні барвника, постарайтеся виключити з процедури самі кінчики волосся, це дозволить їм залишатися живими. Норма проведення освітлення – один раз в місяць.

Порада: іноді замість освітлення можна застосувати фарбу для волосся. Такий підхід забезпечить освітлення, а окрім цього надасть бажаний відтінок Вашому волоссю. Вибір відтінків великий: це і “попелястий блонд”, і “платиновий блонд”, і “біле сонце”, і багато інших. Деякі фарби для волосся, при своєму застосуванні, здійснюють ще тонування небажаної жовтизни, що забезпечить Вам колір волосся максимально близький до натурального блонду. Частенько однієї тільки процедури забарвлення або освітлення для досягнення доброго результату може виявитися недостатньо. Також після процедури забарвлення Вам необхідно застосувати шампунь відтінку. Представлені різні відтінки: “перлинний”, “сріблястий”, “платиновий” або “фіолетовий”. Для нейтралізації жовтого кольору Вам слід застосовувати фіолетовий відтінок.

Застосовувати шампунь відтінку необхідно таким чином. Шампунь відтінку змішати із звичайним в співвідношенні 1:2 – 1:3. Нанести суміш на волосся. Змити не більше ніж через 2 хвилини. Це дозволить отримати найбільш передбачуваний результат, який максимально близький до білосніжного кольору. При надмірно тривалій дії шампуню колір може вийти з сірим або блакитнуватим відтінком. З набуттям досвіду Ви зможете трохи проекспериментувати, досягаючи тих або інших бажаних відтінків. Як тільки Ви бачите, що колір втратив минулу яскравість, і почала проявлятися жовтизна, знову скористайтеся шампунем відтінку, застосувавши вказаний спосіб. Необхідно враховувати, що чим темніший природний колір Вашого волосся, тим більше зусиль і часу буде потрібно, щоб позбавитися від жовтизни. Запасіться терпінням! Тепер Ви вже знаєте, як виключити жовтий відтінок забарвленого волосся. Удачі тобі, блондинка!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: яка краска не палить волосся, як освітлити волосся фарбою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *