Як пофарбувати волосся без фарби?



Хто з нас не ставив питання: як пофарбувати волосся без фарби? Сьогодні існує розвинена хімічна промисловість, і полиці магазинів заповнені тисячами коробочок на будь-який смак і гаманець. А як же раніше? А раніше жінки користувалися рослинними барвниками, які не лише не пошкодять волосся, але і зміцнять його, нададуть блиск і еластичність, тому що натуральний барвник не проникає у глиб волосся, а обволікає його.

Рослинні барвники могли б і сьогодні залишатися найпопулярнішими, якби не мали одного великого недоліку – вони змиваються буквально при першому ж митті голови. Ще один мінус – за допомогою рослинного барвника неможливо змінити колір волосся кардинально. Наприклад, шатенка не зможе стати блондинкою. Але з їх допомогою можна робити природний колір цікавішим і насиченим, а світлому волоссю надати золотистий відтінок.

Ось всього декілька корисних порад і рецептів натуральних фарбувальних сумішей і настоїв, щоб пофарбувати волосся без фарби.

Освітлення волосся ромашкою і лимоном. Беремо 200 грам квіток ромашки і заливаємо їх одним літром окропу. Хвилин через 30 – 40 настій проціджуємо, рясно змочуємо ним волосся і залишаємо його просохнути. Ще один спосіб забарвити волосся без фарби самостійно. Беремо 125 г сухих квіток ромашки, заливаємо 300 мл окропу, настоюємо 15 хвилин. На слабкому вогні доводимо суміш до кипіння і остуджуємо. Проціджуємо, додаємо 30 мл олії рослинної і сік одного лимона. Суміш ретельно перемішуємо і наносимо за допомогою гребінця на волосся. Сушити волосся краще всього на сонці, а потім промити теплою водою. Пофарбувати волосся без фарби у блонд не вийде у будь-якому випадку, але зробити трохи світліше, якщо початковий колір не дуже темний, можна.

Надання волоссю русявого відтінку за допомогою ревеню. Беремо 400 г ревеню, заливаємо його 1 літром білого виноградного вина і поміщаємо на водяну лазню. Кип’ятимо суміш на дуже слабкому вогні до тих пір, поки об’єм суміші не зменшиться в 4 рази. Відвар остуджуємо, проціджуємо і обполіскуємо ним волосся.

Фарбування волосся цибульним лушпинням. Для яскраво-золотистого і червонясто-помаранчевого відтінку беремо 200 г цибульного лушпиння, заливаємо 1 літром окропу і тримаємо на водяній лазні хвилин 15-20. Остуджуємо, проціджуємо і обполіскуємо волосся. В цьому випадку волосся набуває яскраво-золотистого відтінку. Для більш насиченого кольору беремо 1 склянку окропу і грам 50 цибульного лушпиння. Варимо 20 хвилин і даємо як слід настоятися. Проціджуємо. Настій виходить дуже міцний. Втираємо його у волосся і шкіру голови, оскільки він не лише фарбує, але і зміцнює волосся, посилює його ріст.

Фарбування волосся кавою. Щоб надати волоссю червоно-коричневий колір за допомогою натуральної кави, беремо 4 хороших чайних ложки меленої кави, заливаємо одною склянкою окропу і кип’ятимо 5 хвилин. У захололий відвар засипаємо пакет натуральної кави, перемішуємо гарненько і наносимо пензликом на волосся. Накриваємо і утепляємо голову, хвилин через 40-50 добре промиваємо волосся і обполіскуємо розчином 1 столової ложки оцту і 1 літри води. Звичайно ж, незручно практично щодня готувати відвар або настій для обполіскування, але забарвити волосся без фарби можна тільки приготувавши суміш самостійно. Але хто сказав, що мати красиве, здорове і сексуальне волосся – це легко?


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як пофарбувати волосся без фарби, як покрасити волосся без краски

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *