Як змішувати фарби для волосся?



Коли ми купуємо фарбу, як правило, в упаковці знаходиться декілька тюбиків, тобто фарба ще не готова до застосування. Необхідно уважно прочитати інструкцію як змішувати фарбу для волосся, приготувати посуд, якщо це потрібно, надіти рукавички і тільки після цього приступати до приготування фарбувальної суміші. Чому фарби не продають вже в готовому розведеному виді? Та тому, що в процесі змішування компонентів починається хімічна реакція, яка і сприяє фарбуванню волосся. До речі, саме тому не можна зберігати вже готову суміш. Вірніше зберігати-то її можна, але користуватися потім – не варто. У кращому разі не буде ніякого результату від фарбування. Але це в кращому.

Перш ніж змішувати фарбу для волосся визначся, чи треба змішувати все, що є в упаковці. Річ у тому, що кількість фарби розрахована на довжину волосся близько 20 см середньої густини. Якщо стрижка дуже коротка – одну упаковку можна розділити на 2-3 рази, а це дуже навіть вигідно при використанні дорогих фарб – головне дотримуватися пропорцій при змішуванні компонентів.

Що стосується приготування фарбувального складу – тут все відносно зрозуміло. А що робити, якщо жоден з пропонованих відтінків не припав до смаку, хочеться щось оригінальне або потрібного відтінку просто не виявилося в наявності. Як змішувати фарби для волосся і чи можна це робити взагалі? Адже ми з дитинства знаємо, що якщо потрібного кольору гуаші або акварелі немає – його можна отримати шляхом перемішування інших кольорів. Так. У випадку з фарбами для малювання – це правильне рішення, але не в нашому випадку. По-перше, фарба для волосся – не акварель. Тут задіяні зовсім інші хімічні елементи і хімічні реакції. До того ж нефахові фарби від початку не припускають змішування кольорів. Тому краще спробувати все ж знайти відтінок, який буде максимально підходити з того, що пропонують виробники. І не варто забувати, що один і той же колір може виглядати по-різному на різному волоссі, а міра насиченості не рідко залежить від часу витримки.

Є ще один відмінний спосіб добитися ексклюзивного кольору волосся. Але його в домашніх умовах буде складно здійснити. Спосіб це – фарбування волосся одночасно в декілька кольорів. Змішувати фарби тут не доведеться. Треба просто підібрати 2-3 кольори або відтінки і забарвлювати пасма різною фарбою. Але це краще робити все ж в салоні. По-перше, майстер допоможе підібрати фарбу. По-друге, робити все треба дуже швидко, а без певного досвіду це навряд вийде.

Якщо все ж хочеться поекспериментувати і спробувати змішування фарб для волосся, треба пам’ятати, що дуже важливу роль грає початковий колір і довжина волосся, що відросло, після попереднього фарбування. До речі, залишки фарби від попереднього фарбування дуже заважають отриманню потрібного ефекту. Доведеться потрудитися з підбором відтінків. Якщо, звичайно, тебе не лякає екзотичний колір волосся – можна ризикнути. Головне не пошкодити саме волосся. Інакше, якщо не хочеться лякатися власного відображення в дзеркалі, краще все ж залишити експерименти і відправитися в салон – це буде наймудрішим рішенням.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чи можна краску для волосся змішувати з шампунем, як розводити фарбу з шампунем

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *