Як завити волосся праскою для випрямлення? [draft]



У гонитві за красивою зовнішністю жінки готові на будь-які жертви. Як відомо, дівчата з прямим волоссям намагаються їх завити плойкою або на бігуді, а ті, хто має хвилясті пасма, навпаки, випрямити. На сьогодні перетворитися до невпізнання просто. Як не дивно, можна навіть завити волосся праскою для випрямлення в домашніх умовах.

Як вибрати праску?

Розрізняють професійні й побутові праски, призначені для випрямлення волосся. Вважають, що перший вид приладів набагато потужніший, дає швидкий і стійкий результат. Проте сучасна побутова праска для випрямлення волосся мало чим поступається професійній.
При виборі праски, яка потрібна для завивки волосся в домашніх умовах, рекомендується орієнтуватися на такі показники:

  • матеріал, вживаний для виготовлення нагрівальних елементів;
  • вид регулятора температури;
  • ширина і форма пластин.

Що стосується матеріалу нагрівальних елементів, тефлонове покриття забезпечить волоссю надійний захист від високої температури. Метал зробить пасма сухими. Праска для випрямлення волосся з турмаліновими елементами сприяє меншій електризації. Також не завдають шкоди щипці з керамічними пластинами, але на них налипають засоби для укладання. Такі праски доведеться постійно чистити. Ще безпечніші мармурово-керамічні нагрівальні елементи. Срібне антибактеріальне покриття забезпечує волоссю оздоровлюючий ефект, але робить праску дорогою.

За типом регуляції температури праски для випрямлення волосся бувають:

  • механічні – не можна регулювати температуру нагріву;
  • електронні – є можливість точно встановити температуру нагріву;
  • прилади з функцією запам’ятовування температури – після кожного вимикання настроювати температуру не доведеться.

За шириніою нагрівальних пластин розрізняють види прасок для випрямлення волосся:

  • з нагрівальними елементами, шириною 2-2,5 см – призначені для укладання рідких пасм;
  • з нагрівальними елементами, шириною 5-6 см – підходять для укладки рідкого і довгого волосся;
  • з нагрівальними елементами, шириною 7-9 см – підходять для укладання густих локонів.

Порада: для завивки волосся оптимальним варіантом стане праска з округлою формою нагрівальних елементів.

Підготовка волосся

Для завивки прямого волосся в кучері потрібна ретельна підготовка. Фахівці рекомендують здійснити перед цією процедурою декілька простих дій:

  1. Вимити волосся з використанням кондиціонера, бальзаму або маски.
  2. Нанести спрей, який забезпечить волоссю захист від високих температур.
  3. Для фіксації пасм при завивці рекомендується підготувати шпильки.
  4. Висушити волосся перед укладанням.

На замітку: важливо пам’ятати, що для завивки м’якого і тонкого волосся праску достатньо нагріти до 150 °, тоді як важкі й жорсткі пасма вимагають нагріву пластин приладу до 180 °.

Як правильно завити волосся праскою?

Коли підготовка волосся буде завершена, можна приступати безпосередньо до завивки. Необхідно ретельно вимити голову за допомогою шампуню, нанести на вологі пасма бальзам або інший засіб від коренів до кінчиків. Коли волосся буде висушене, наноситься спеціальний термозахист, який повинен повністю висохнути перед укладанням. Щоб зачіску надійно зафіксувати, рекомендується використати спеціальні муси, піну або гелі. Один з цих засобів наноситься на волосся після висихання термозахисту. Якщо пасма слухняні, то можна обійтися і без попередньої фіксації.Пасмо волосся необхідно захопити праскою практично біля коренів, провести його до самих кінчиків, випрямляючи локон, а потім накрутити його вгору. Насамкінець зачіска фіксується за допомогою лаку.

Як створити локони за допомогою праски?

Є інші способи, які допоможуть створити локони за допомогою праски для випрямлення волосся.

Спосіб 1. Класичні локони

Щоб зробити класичні локони, потрібно буде взяти невелике пасмо, затиснути його пластинами приладу по центру, а потім обернути вільний кінець волосся 1 раз навколо випрямляча. Далі слід потихеньку провести вниз паралельно підлозі. Досягнувши кінчиків волосся, бажано трохи підвернути пасмо. Так локон вийде красивим.

Спосіб 2. Об’ємні локони

Для жінок, у яких волосся рідкісне і тонке, підійде наступний спосіб укладання пасм у локони. Крім того, він допоможе забезпечити локонам додатковий об’єм. Цей спосіб завивки потребує використання праски з широкими нагрівальними пластинами.
Волосся необхідно розділити на тонкі пасма. Щоб створити локон, треба накрутити одне пасмо на палець, потім заколоти її шпилькою. Можна також використати харчову фольгу, загортаючи майбутні локони в неї. Далі пасмо затискається праскою для випрямлення волосся і витримується близько 15 хв. Локони вийдуть злегка недбалими, в чому і полягає привабливість такої зачіски.

Спосіб 3. Локони у формі S

Ще один спосіб завивки волосся – створення кучерів у формі S. Щоб зробити укладку з локонами такої форми, потрібно буде помістити невелике пасмо між пластинами праски вертикально. Потім майбутній локон затискається біля коренів. Прилад треба повільно опускати вниз, ковзаючи по пасму і обертаючи його навколо осі. Для створення ідеальної зачіски з кучерями бажано починати укладку ззаду, переміщаючись вперед по ходу завивки.

Є інші способи, щоб завити волосся: зигзагоподібні локони, за допомогою заздалегідь заплетеної коси та інші.

Фото і поради

Щоб правильно завити волосся в красиві й стійкі локони, рекомендується нагрівати пластини праски сильніше, ніж для випрямлення локонів. Температура нагріву від 180 до 200 °. Тільки за таких умов можна очікувати на результат, як на фото.Якщо термозахисту для волосся немає, то можна використати олію або живильний крем. Важливо використати невелику кількість цих засобів, щоб не зробити пасма важкими і жирними. Кінчики волосся також мають бути просякнуті захисним засобом, адже високі температури впливають на них максимально.
Щоб завити густе волосся на праску для створення зачіски з локонів, необхідно розділити їх на декілька рівнів. Починати укладання треба знизу, поступово переміщаючись вгору, до верхівки. Це дозволить перетворити густе і важке волосся на красиві локони. В даному випадку бажано скористатися лаком для надійної фіксації завивки.Якщо Ви вирішили завити пасма в локони, то слід пам’ятати про те, що праска повинна рухатися безперервно. Інакше локон вийде з поперечними лініями, які проявляться в місцях затримок приладу. Якщо пасмо з першого разу не вийшло, не варто засмучуватися, адже після охолодження локони можна завити наново.
Неслухняне волосся краще відразу після створення кожного локона фіксувати лаком. Укладка буде зіпсована, якщо розчесати локони звичайним гребінцем. У разі потреби розділити локони, використовується спеціальний гребінець-вилка або застосовуються власні руки.Для надання зачісці більшого об’єму необхідно зробити начісування від коренів волосся. Пасма стануть пишнішими, а укладка буде завершена. Якщо власного об’єму недостатньо, доведеться скористатися лаком.Доклавши трохи зусиль і згаявши час, можна отримати стильну зачіску, яку просто зробити в домашніх умовах за допомогою праски для випрямлення волосся.

Відео: як завити волосся праскою для випрямлення?

На фото можна розглянути готовий результат, а відео допоможе побачити кожен рух, що дозволить швидко і якісно перетворити прямі пасма на красиві кучері за допомогою праски для випрямлення волосся. Головне, не боятися експериментувати, і тоді обов’язково все вийде.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1831 ndiJBIRPhgCVjkgNik5fdTwzA-Ge0Z5OjKEZblQqqi8wOaZKnYcg-RtGNu0rn38I d5022d7c35e388bab1ffeca5b88ab5ee9b74f9cc&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *