Стильні укладки середнього волосся: робимо в домашніх умовах [draft]



У гонитві за красою та яскравим образом багатьом дівчатам і жінкам з волоссям середньої довжини щодня потрібна укладка. Модна укладка необхідна не лише для свята: вона використовується і в повсякденному житті, адже кожній жінці хочеться виглядати карколомно у будь-якій ситуації. Створити унікальний образ запросто можна в домашніх умовах. А почерпнути нові ідеї і швидко впоратися з красивою укладкою середнього волосся допоможуть поради і фото нашої статті.

Особливості укладки середнього волосся

Для одних жінок укласти волосся означає просто привести їх в належний вид, тоді як для інших – зробити незвичайну зачіску. Деякі користуються послугами перукарів, але багато хто намагається впоратися власними силами. Отже, як самій швидко зробити красиву укладку середнього волосся, не виходячи з будинку?

На замітку: незважаючи на суперечливі думки, укладка – це не заморочена новомодна зачіска. Наприклад, під цим терміном розуміють навіть звичайне випрямлення в’юнких локонів за допомогою праски.

Варто зазначити, що укладку волосся середньої довжини роблять так само, як у випадку з довгими пасмами. Проте з коротшими локонами впоратися набагато легше.

Є такі варіанти укладки волосся середньої довжини:

  • за допомогою праски, плойки;
  • з використанням фену;
  • із застосуванням бігуді.

Найпоширеніші варіанти зачісок при укладці середнього волосся:

  • каре;
  • біб;
  • каскад.

На замітку: думки фахівців розділилися. Одні вважають, що укласти середнє волосся за допомогою звичайних бігуді нереально і результат можна отримати тільки шляхом термічної дії. Інші стверджують, що це цілком реально.

Для укладки використовують спеціальні засоби: пінку, мус, лак для волосся та інші. Це полегшує процес створення зачіски і допомагає зберегти її привабливий зовнішній вигляд надовго.

Варіанти укладки середнього волосся, яке легко реалізувати в домашніх умовах, на фото.

Правила укладки

Основними правилами модних, стильних і водночас простих укладок на середнє волосся є:

  • прикореневий об’єм відіграє важливу роль, але він залежить від форми обличчя (жінкам з круглим обличчям великий об’єм робити не рекомендується, оскільки він візуально робить овал ще ширше) – для створення об’єму використовуються муси, пінки і лаки;

На замітку: зробити прикореневий об’єм допомагає праска з насадкою гофре. Треба просто пройтися нею у коренів нижніх пасм.

  • чубчик повинен відповідати загальному стилю зачіски – при укладці середнього тонкого прямого волосся чубчик не має бути пухнастим;
  • якщо зачіска складається з локонів, то рекомендується додатково нанести гель для волосся на долоні й пом’яти ними хвилясті пасма – при цьому локони вийдуть природнішими і протримаються довше.

Фото красивих і модних укладок середнього волосся

Незалежно від того, яка укладка вибрана, вона повинна доповнювати образ і вдало вписуватися в загальний стиль. Фото з доступними варіантами укладок подані нижче.

Укладка праскою

За допомогою праски з волоссям середньої довжини можна проводити всілякі дії. Пасма вдається випрямити або перетворити на локони, якщо накрутити їх. По суті, технологія створення локонів за допомогою праски і плойки не особливо відрізняється, але фахівці стверджують, що в першому випадку вони зберігаються довше.

На замітку: при створенні локонів праскою для волосся рекомендується закручувати від обличчя. Для утворення легкої хвилі не варто тримати прилад на одному місці довго. Інакше можливий залом пасма.

Нижче на фото можна побачити, красиву укладку на волосся середньої довжини може вийти в домашніх умовах за допомогою праски або плойки.

Щоб зробити прямі пасма, треба затискати їх біля кореня і простягати вниз до самого кінчика. Спочатку вирівнюється потилична частина, а потім поступово слід просуватися вперед. У першу чергу відділяються нижні пасма, а потім – верхні.

Щоб зробити укладку середнього волосся у вигляді локонів, використовуючи праску або плойку, можна слідувати покроковій фото-інтрукції.

  1. Відокремити пасмо, затиснути його праскою біля кореня.
  2. Повернути прилад на 180 градусів від себе.
  3. Повільно протягнути вниз.

На замітку: до того як використати праску, необхідно заздалегідь обробити волосся спеціальним захистом. Також не рекомендується двічі обробляти одне пасмо.

Укладка феном

Професійна укладка середнього волосся феном дозволяє добитися зачіски з об’ємом біля коренів. Проте такого ефекту можна досягти і в домашніх умовах. Щоправда доведеться потренуватися, оскільки в даному випадку важливо точно скоординувати роботу двох рук. Саме тому укладання феном вважається одним з найскладніших.

Щоб зробити укладку волосся середньої довжини за допомогою фену, треба взяти круглий гребінець і приступити до дії:

  1. Після миття голови обмотати волосся рушником і дати можливість йому злегка підсохнути. Верхні пасма заколоти, укладання розпочинається з нижньої частини волосся.
  2. Круглим гребінцем накручувати волосся, починаючи від коренів і спрямовуючись до кінчиків. Усе це підсушується феном.
  3. Коли нижні пасма будуть укладені, поступово звільняти верхнє волосся і діяти аналогічним чином.

У результаті вийде стильна, легка і модна укладка середнього волосся, як на фото, яку легко можна зробити вдома.

На замітку: після миття голови бажано використати бальзам або маску, які частково захистять пасма від термічної дії фену.

Укладка за допомогою бігуді

Бігуді є самим “безболісним” засобом для укладки, проте потребує багато часу. Раніше їх накручували на мокрі пасма на ніч, а вранці знімали і отримували локони. Сучасні методи дозволяють отримати стильну зачіску набагато швидше. Достатньо накрутити пасма “від обличчя”, висушити феном і локони готові.

На замітку: термобігуді використовують на сухе волосся, перед застосуванням інших видів бігуді пасма необхідно намочити.

Щоб зробити укладку за допомогою бігуді, знадобиться:

  1. Відокремити пасма і накрутити кожну на бігуді від кінчиків до коренів. Для більшого ефекту рекомендується заздалегідь нанести мус.
  2. Зачекати потрібний час.
  3. Зняти бігуді, розпрямити завитки і зафіксувати зачіску лаком.

    Як укласти “Каре”?

    Власниці середнього волосся часто роблять “Каре”. Це зручна стрижка, яку можна швидко привести в належний вигляд. Добре виглядатимуть як прямі пасма, так і локони.

    Наприклад, створити легкий безлад на голові можна в такий спосіб:

    1. Вимити голову, обмотати рушником, щоб він ввібрав зайву рідину з волосся.
    2. Бажано просочити волосся пінкою, рівномірно розподіливши її. Опустити голову вниз і висушити феном, одночасно наїжачувавши волосся руками.
    3. Підняти голову, сформувати зачіску і зафіксувати лаком.

Для урочистого заходу укласти каре можна в такий спосіб:

  1. Помити голову, трохи висушити і нанести пінку на волосся.
  2. Розділити волосся на пасмочки і накрутити кожну на бігуді.
  3. Висушити волосся з бігуді, почекати ще 15 хвилин.
  4. Зняти бігуді і укласти локони руками. Зафіксувати лаком.

Як укласти біб?

Ще один варіант зачіски на середнє волосся – біб. Укласти його просто:

  1. На чисте сухе волосся нанести засіб для укладки.
  2. Наїжачити руками, створивши недбалість.
  3. Зафіксувати лаком.

Вечірня зачіска може дещо відрізнятися. Локони рекомендується накрутити будь-яким доступним способом і красиво розподілити локони. Також можна зафіксувати за допомогою лаку.

Як укласти “Каскад”?

Яку укладку можна зробити на середнє волосся зі стрижкою “Каскад”? Зачіска на кожен день виконується так:

  1. Нанести на вологе чисте волосся засіб для укладки.
  2. Створити прикореневий об’єм з використанням брашинга і фену.
  3. Протягнути кінчики праскою.
  4. Зафіксувати лаком.

Рекомендації фахівців

Щоб зробити стильну і красиву укладку середнього волосся в домашніх умовах і зберегти її надовго, варто скористатися рекомендаціями фахівців:

  • перед укладкою волосся його необхідно вимити з шампунем, щоб зачіска вийшла охайною і природною;
  • після змивання шампуню слід додатково обполоснути волосся холодною водою, що дозволить зробити його блискучим і надасть гладкості;
  • бажано використати засіб для термозахисту, якщо планується застосувати фен для укладки;
  • при нанесенні гелю і пінки необхідно рухатися від коренів до кінчиків;
  • відразу після миття волосся розчісувати його не рекомендується, оскільки у цей момент воно ослаблене і схильне до випадання, бажано зачекати, як мінімум, 15 хв;
  • щоб зберегти природний блиск волосся, треба направляти фен згори вниз;
  • для волосся, яке сильно січеться, необхідно застосувати зволожуючий засіб;
  • при збризкуванні волосся лаком слід утримувати флакон на відстані близько 20 см.

Зробити укладку прямого або в’юнкого волосся середньої довжини в домашніх умовах нескладно, якщо освоїти нехитрі правила.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: нові малюнки щоб змалювати і гарний, укладка середнє волосся вологе наніч

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *