Що треба їсти, щоб схуднути? [draft]



Ви, напевно, звертали увагу, як багато в Інтернеті рекламних оголошень, що розпочинаються зі слів “тільки два продукти”, “якщо щодня з’їдати” і т. д. Йдеться про те, що достатньо вилучити або додати у свій звичний раціон якісь продукти, і це приведе до того, що вага почне стрімко зменшуватися без якихось додаткових зусиль. Привабливо звучить, чи не так?Ось нудна правда. Практично всі про це чули, але вірити хотілося в інше. Якщо Ви змирилися з таким станом речей, то давайте підемо далі. Як же ефективно худнути?

Що їсти і коли?

Є думка, що харчуватися потрібно 5-6 разів на день невеликими порціями. Дослідження показали, що, справді, жодної різниці для процесу схуднення немає, один раз в день Ви їсте або десять. Важливо лише те, скільки за добу Ви споживається калорій. Теорія не підтвердилася, хоча в ній і є здорове зерно. Якщо вживати їжу часто, то не встигає розвинутися гостре відчуття голоду і легше контролювати апетит.
А що їсти? Так, практично все, стежити потрібно тільки за калоріями. Якщо Вам на день вистачить трьох глазурованих сирків по 500 ккал кожен, то навіть за такої дієти Ви все одно схуднете, тому що організму в день потрібно 2000 ккал і бракуючу кількість він забиратиме з жирового депо. Проте навряд чи Вам цього буде достатньо, день-два протриматися можна, але потім захочеться повноцінної їжі. І тут немає нічого складного, вибирайте продукти з низькою калорійністю і ведіть щоденник. Облік калорій покаже, скільки ж Ви з’їдаєте насправді і чи достатньо знизили калорійність, щоб побачити результат.

А чи потрібно багато рухатися?

І знову думка фахівців розділилася. Проводилися різні дослідження, підводилися наукові теорії, висловлювалися припущення, які ґрунтувалися на фізіології. Нібито, рухатися потрібно і якомога більше, тоді спалюється більше калорій, і процес схуднення пришвидшується. Однак є інші переконливі дані, за якими великої різниці в зниженні ваги при використанні фізичних навантажень порівняно з просто дієтою немає. Можливо, просто не враховувався той факт, що при фізичних навантаженнях збільшується м’язова маса. Кількість жиру зменшується, а кількість м’язів збільшується. “Мінус” на “плюс” дає нуль. Проте, навіть якщо на вагу фізична активність і не впливає, то, у будь-якому разі, підтягнуте спортивне тіло виглядає набагато привабливішим, вирішувати Вам.

Якщо це не допомогло?

Буває і так, що харчування зменшили, а фізичні навантаження збільшили, однак результату немає. Причин може бути дві – або Ви щось не врахували, або цього недостатньо. Деякі люди наївно вважають, що рахувати одну печининку або цукерочку не варто – це ж не їжа. Ось і не записують до щоденника чайну ложку меду, що додали в чай або той шматочок шоколаду, яким почастувала Вас подруга. А калорії потихеньку набираються, а потім виявляється, що з’їли Ви за день не 1500, а все 2000 ккал. Звідки ж взятися зменшенню ваги. Потрібно бути уважніше й самокритичніше!

Буває і так, що все правильно, а вага стоїть на місці. Знижувати ще більше калорійність важко і некомфортно, а проводити більше часу в тренажерній залі не дозволяє щільний робочий графік. Тут тільки один вихід – удатися до засобів для зниження ваги. Мова не про БАДи. Про ці засоби потрібно говорити окремо. Тут йдеться про серйозні лікарські препарати, чия ефективність доведена шляхом тривалих клінічних досліджень. Усі вони діляться на дві групи, перші блокують всмоктування жирів у кишківнику, другі впливають на апетит.
Засоби, до складу яких входить орлистат, такі як Листата Міні, блокують всмоктування жирів на 25-30 %, за рахунок чого калорійність харчування знижується. Проте для цього в харчуванні мають бути якісь жири – рослинного або тваринного походження, тоді ефект буде відчутним. Якщо ж їсти знежирені молочні продукти, пісне м’ясо і багато овочів, то ці препарати Вам не допоможуть.
Препарати, до складу яких входить сибутрамин, такі як Голдлайн Плюс, діють на центр насичення в головному мозку. Почуття насичення подовжується, їсти хочеться менше, порції можна і зменшити. Дослідження підтверджують, що при прийомі таких препаратів калорійність харчування знижується на 25 %, а кількість споживаної їжі на 20 %. Звичайно, повністю це дієту не замінить, але процес схуднення пришвидшиться. Щоправда не варто забувати про те, що ефект препаратів розвивається поступово протягом першого місяця прийому, а максимальний ефект спостерігається через три місяці, так що негайно чекати на диво не варто. Що вдієш, доведеться потерпіти, потім Ви будете винагороджені – з часом формуються правильні харчові звички, за рахунок яких можна зберегти отриманий результат. У деяких випадках це навіть важливіше.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *