Як прикрасити весільні келихи своїми руками [draft]



Прикрасити звичайні келихи на весілля зовсім нескладно. Загальне декорування, як правило, виконують в одному стилі, роблячи відмітні акценти “жених – наречена”. Представляємо вашому слухаю один з варіантів прикраси келихів на весілля. Наслідуючи покрокову інструкцію, ви зможете створити такі ж оригінальні келихи.Необхідні матеріали:

  • келихи для шампанського – 2 шт.;
  • клейовий пістолет, ножиці, голка з ниткою;
  • суперклей, ватні диски, спирт (чи спиртосодержащий замінник);
  • штучні зелені прикраси (травичка, листочки, гілочки);
  • мереживо, тафта (шовк, атлас) – золотистого кольору;
  • матерія для кольорів (синього і червоного кольору) або готові квіти, золотиста вузька паперова тасьма (стрічка).

Весільні келихи своїми руками – покрокова інструкція

    1. Перш ніж приступати до прикраси келихів, ретельно перевірте посуд на предмет тріщинок і сколов. Потім знежирте келихи, протерши їх спиртом.
    2. З мережива (тюль, гіпюру) виріжте дві смуги шириною 3,5 см, завдовжки 15 см Склавши їх навпіл по довжині, зберіть по відкритому краю на нитку.

    1. Розмітьте на обох келихах місце приклеювання золотої тасьми. Тасьма клеїться з метою приховання непривабливих моментів кріплення мереживного складання.

      Рада: якщо тасьма одностороння, як в представленому варіанті, – клейте її, обов’язково, золотистою стороною всередину. Це робиться для того, щоб зсередини келихи виглядали також нарядно, як зовні.

      Нанесіть крапельку суперклею на келих, притисніть тасьму по центру змоченим в спирті ватним диском – це прибере зайвий клей з поверхні скла. Дивіться фото і відео.

    2. Зібране мереживо розподілите чітко по контуру тасьми і приклейте відкритим краєм вниз. Намагайтеся не виходити за межі тасьми.

    1. Із золотистої парчі виріжте два прямокутники, що відповідають за розміром нижньої частини (від тасьми до початку ніжки) келихів. У нашому випадку розміри – 13х8. Запрасуйте бічні і один подовжній край так, як показано на фото.

    1. Акуратно, роблячи легкі дотики клейовим пістолетом, приклейте тканину до келиха поверх мережива, стараючись, закрити усі шви і місця з’єднання.

    1. З парчевої тканини виріжте вузькі смуги (приблизно 8х4 см), запрасуйте їх навпіл по довжині і обмотайте ними щільно ніжки келихів по спіралі. На початку, в середині і у кінці зробіть клейові кріплення. Приклейте зелені прикраси, розподіляючи елементи в певному порядку що відповідає композиції.

    1. На цьому етапі келихи вже мають достатню прикрасу. Залишилося розподілити ролі жениха і нареченої. Для келиха жениха підготуйте п’ять синіх трояндочок різних розмірів, для келиха нареченої – сім червоних троянд. Квіти ви можете виготовити самі із смуг червоного, синього і золотистого атласу, збираючи їх на нитку і формуючи листочки і форму на власний розсуд

    1. Готові квіти закріпите по поверхні келиха за допомогою клейового пістолета.На замітку: Якщо при обтягуванні келихів тканиною виникли якісь дрібні неполадки в роботі, то трояндочки цілком приховають ці місця.

Весільні келихи своїми руками готові! У такому ж стилі можна виконати прикрасу і пляшки шампанського.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *