Оформлення пляшки шампанського на весілля [draft]



Весілля – це маленька казка для кожної дівчини, де вона справжня принцеса. А у принцеси має бути все чудово і неповторно, починаючи від сукні й закінчуючи келихами та весільним шампанським. До Вашої уваги майстер-клас з прикрашання весільного шампанського. Пляшку прикрасимо виноградними ґронами, адже виноградна лоза – давній символ родючості, достатку, життєвих сил і багатства.Необхідні матеріали:

  • пляшка будь-якого шампанського;
  • засіб для знежирення поверхні пляшки;
  • акрилова фарба світло-бузкового кольору (колір за бажанням, залежно від того, яким Ви хочете зробити тло пляшки);
  • полімерна глина для запікання зеленого, коричневого і темно-фіолетового кольорів (Fimo, Sculpey, Cernit, Pardo – марка глини на Ваш смак);
  • фінішний лак (для надання пляшці глянцю або матовості й щоб убезбечити від механічних ушкоджень);
  • лак для покриття виробів з полімерної глини (можете використати акрилове покриття, наприклад Varathane (Варатан) Crystal Clear Waterborne або лаки фірм Fimo і Sculpey);
  • суперклей (для приклеювання готових виробів до пляшки. Ми використовуємо об’ємну структурну пасту Ferrario);
  • контур перлинно-прозорий;
  • надруковані листочки винограду і серце;
  • ножиці, голка, пінцет;
  • пензлик, зубочистки;
  • стрази, 10-15 см мережива і 50-60 см тонкої стрічки.

Майстер-клас: прикраса весільного шампанського своїми руками

  1. Приберемо з пляшки зайве і знежиримо її. Беремо нашу заготівлю серця з паперу, змочуємо водою і приклеюємо його в центр пляшки, акуратно розгладжуємо і прибираємо зайву вологу серветкою. Повністю фарбуємо нашу пляшку у вибраний колір акриловою фарбою. Покрити пляшку треба буде в 2-3 шари. Насамкінець слід покрити фінішним лаком у 2 шари.

    Примітка. Перед тим як наносити кожен наступний шар акрилової фарби і фінішного лаку, переконайтеся, що попередній шар висохнув.

  2. Поки фарба сохне, перейдемо до виготовлення листочків і винограду. З фіолетової пластиліну скачуємо маленькі кульки з розрахунку 24-30 шт. на одне виноградне ґроно. Потім із зеленої пластики скачуємо тонкі трубочки завдовжки 2,5 см і починаємо кріпити до них наші кульки. Зайві хвостики обріжемо вже після запікання. Виноградні ґрона готові.
  3. Повертаємося до прикрашання пляшки шампанського. Підчепивши серце голочкою, видаляємо його з пляшки пінцетом. І якщо фарба потрапила під наш шаблон, акуратно видаляємо її за допомогою спонжа, змоченого в ацетоні. Тепер беремо перлинно-прозорий контур і обводимо наше серце. Відкладаємо пляшку, даючи контуру повністю висохнути.
  4. Беремо наше мереживо і укладаємо, щоб утворилось півколо. По краях клеємо зелені стрази, а в центрі бузкові. На повністю висохлий контур так само акуратно приклеюємо бузкові стрази суперклеєм. Будьте обережні, використайте невелику кількість клею. Якщо клею багато,  він замутнить стрази.
  5. За допомогою суперклею або структурної пасти кріпимо наші деталі вздовж контура серця. Примітка. Якщо Ви вирішили для кріплення використати структурну пасту, пам’ятайте, що до повного затвердіння вона сохне не одну годину.

Намагайтеся не торкатися Вашого виробу, щоб не порушити малюнок. Також важливо знати: якщо десь видно пасту, її краще відразу акуратно прибрати зубочисткою. Тепер приклеюємо мереживо до фольги на шийці пляшки, а стрічку зав’язуємо навколо неї.Прикрашання весільного шампанського своїми руками закінчено! Не бійтеся фантазувати і привносити щось своє.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: оформлення бутилок на весілля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *