Як прикрасити весільні келихи? [draft]



Весільні келихи є одним з найголовніших атрибутів цієї урочистості. Безумовно, келихи для молодят можна купити, але тоді весілля втрачає неповторний стиль. Сьогодні ми покажемо Вам, як можна швидко прикрасити келихи на весілля для молодих. Зі звичайних келихів для шампанського ми разом зробимо витвори мистецтва. Такий весільний шедевр своїми руками стане окрасою святкового столу.

Як прикрасити келихи на весілля?

Оформлення весільних келихів – справа надважлива, а результат залежить від мети, якої Ви хочете досягти. Найчастіше молоді зупиняють свій погляд на келихах у традиційних чорному і білому виконанні, або надають перевагу атласним бантам, мереживним тканинам, перлинним намистинам. Такий декор келихів на весілля дуже поширений, і не здивує Ваших гостей. Давайте подивимося, які ідеї для оформлення весільних келихів заслуговують на увагу, якщо Ваше весілля – це особливий день, що має пройти за унікальним сценарієм.

Декор келихів вітражними фарбами

Цікава ідея припаде до душі тим, хто завжди в захваті від яскравих художніх картин і різноколірних вітражів. Для оформлення весільних келихів у такій техніці Вам знадобляться контурні наклейки у вигляді квітів, сердечок, янголів і всього, що Вам хотілося б зобразити, а також пензлики й вінтажні фарби улюблених кольорів. У процесі роботи експериментуйте. Наприклад, для жіночого келиха краще використати квіткові наклейки, а для чоловічого – зображення краватки-метелика та ін.  Витримуйте колірну гаму келихів у стилі урочистості: якщо у Вас червона сукня, а наречений одягнеться в синій костюм, то оформлення келихів у цих кольорах надасть святу більшої вишуканості.

Декор атласною стрічкою, пір’ям і квітами

Атласна стрічка – універсальний матеріал для творчості. З неї можна зробити бант, квітку будь-якої складності, вишити фігурку янгела і т. д. В оформленні келихів на весілля атласні стрічки відіграють провідну роль. В ансамблі з перлами і камінцями різних кольорів атлас виглядає дуже ніжно.Пір’я – також відмінний матеріал, яким Ви зможете прикрасити весільні келихи самостійно. Сполучення атласу і пір’я надає келихам візуальної легкості, натякаючи на те, що закохані повинні вчитися літати разом.
Якщо захід проходить навесні, у весільній атрибутиці актуальні яскраві квіти. Вони добре виглядають у сполученні з бісером і мереживом.

Ліплення як спосіб прикрасити весільні келихи своїми руками

Полімерна глина давно стала одним з найпопулярніших матеріалів для творчості. З неї виготовляють сережки, брелоки, різноманітні предмети інтер’єру. Не стали винятком і весільні келихи – з полімерної глини для декору келихів можна створювати найнеймовірніші фігурки – від квітів до чоловічків, від мініатюрних намистинок до великих морських зірок.
Як бачите, полімерна глина дає волю вашій фантазії, і оформлення келихів на весілля може стати захоплюючим заняттям.

Точковий розпис

Точковий розпис – це тільки складна робота, а також захоплююча подорож у світ гарного смаку. Відмінний вибір для молодих, яким подобається святкова лаконічність. У сполученні з приклеєними дрібними перлами точковий малюнок стає вишуканою окрасою столу молодят.
Кольорові малюнки на весільних келихах здатні показати урочистість у новому світлі.

Декупаж весільних келихів

Ще одна цікава техніка, що дозволяє швидко прикрасити келихи для шампанського на весілля, – декупаж, іншими словами, перенесення малюнка з паперу (спочатку – серветки) на виріб. Сьогодні декупаж не має чітких меж, і передбачає наклеювання не лише паперових трафаретів, але також намистин, шматочків тканини та інших матеріалів. Заготівлю для декупажу можна придбати в художньому салоні, або зробити своїми руками.
Найчастіше декупаж келихів на весілля поєдують з іншою технікою. Результат – Ваш унікальний шедевр, що створює атмосферу свята і щастя.

Як прикрасити келихи своїми руками в техніці декупаж?

Це не так складно, як може здатися. Візьміть усі необхідні матеріали і слідуйте нашій інструкції. Цей простий майстер-клас допоможе Вам своїми руками оформити келихи для шампанського на весілля. Отже, нам знадобляться келихи і такі матеріали:

  • спирт;
  • ватні диски;
  • рисовий папір білий;
  • вода;
  • серветка з квітковими мотивами (Ви можете вибрати будь-яку іншу);
  • спеціальний клей для декупажу;
  • лак скловидний;
  • контур для створення перлин;
  • малярний скотч, завширшки – 2 см;
  • паста кришталева;
  • лак для волосся сильної фіксації;
  • стрази.

Інструменти:

  • віяловий пензлик;
  • плоский пензлик;
  • ножиці;
  • мастихін.

Декор весільних келихів у техніці декупаж: покроковий майстер-клас

  1. Для якісної роботи головне – ідеально чиста поверхня. Того, що посуд новий, недостатньо. Вимийте келихи у гарячій воді з миючим засобом, витріть досуха, потім обробіть усю зовнішню поверхню спиртом, це дозволяє знежирити її для подальшої роботи.
  2. Обідок келиха ззовні обклейте малярним скотчем для того, щоб з келиха можна було пити шампанське, не дотикаючись губами до елементів декору, фарб і лаку.
  3. Рисовим папером оберніть чашу келиха з нахльостуванням на ніжку десь на 0,5 см. Приклейте рисовий папір до келиха, використайте воду і пензлик для клею.
  4. Розрівняйте рисовий папір по поверхні посудини, позбавтеся від надлишку клею на ніжці – в мокрому вигляді папір еластичний, тому працювати з ним легко.

  1. Нанесіть на мокрий рисовий папір клей для декупажу, використайте плоский пензлик, що дасть змогу рівномірно розподілити клей по всій поверхні паперу. Відставте келих для висихання.
  2. Виріжте квіти із заготовленої серветки. Готову вирізку ретельно покрийте лаком для волосся – робіть це тричі, з перервою на висихання. Покриття заготівлі лаком сприяє тому, що далі з вирізкою легше працювати.

  1. Коли вирізка підсохла, прикладіть її до посудини і поступово наносіть пензликом на малюнок декупажний клей – рухайтеся невеликими мазками від центру малюнка до його країв.
  2. Коли клей повністю висохне, на задекорировану поверхню келиха нанесіть скловидний лак, і залиште висихати.
  3. Верхня частина келиха готова, залишається прикрасити ніжку. Скористайтесь кришталевою пастою – мастихіном, акуратно нанесіть її на всю поверхню ніжки.
  4. Дайте остаточно висохнути лаку і пасті, потім приступайте до оформлення ніжки стразами – просто приклейте їх на спеціальний клей, або скористайтеся призначеною для цього фарбою – з її допомогою можна імітувати перлинки.
  5. Зніміть малярний скотч – декупаж весільного келиха закінчений. Тепер Ви можете виготовити другий келих у тій самій техніці.

Як бачите, створення святкових атрибутів – це творче завдання, яке під силу навіть тим, хто ніколи не займався подібними речами. Якщо у Вас є час і бажання, запасайтеся різними матеріалами – і тоді у Ваших руках народжуватимуться шедеври. Подивіться, як ще можна прикрасити весільні келихи в техніці декупаж. Крім келихів для молодят,   прикрасьте також посуд для гостей.
Симпатичні келихи для подружок нареченої стануть оригінальним рішенням для Вашого заходу.Гості чоловічої статі не залишаться обділеними – склянки для напоїв можна прикрасити ось так.Подібні малюнки можна зробити фарбами або вирізувати з коміксів, якщо у Вас такі знайдуться.Як матеріали для оформлення весільних келихів Ви можете використати свої фотографії або красиві тканини. Яким би не був Ваш вибір – келихи для весілля будуть неповторними.

Зичимо Вам казкової урочистості й великої любові!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *