Які блюда специфічні

Нижче приведені страви, які найчастіше бентежать гостей.

Горох. Існує безліч способів наколоти горох на виделку. Можна притримати горошини шматочком хліба, а в американському стилі і ножем. У європейському стилі допомагати собі ножем заборонено. Страви з кісточками. Оливки їдять руками. Великі оливки краще з’їсти в два заходи. Ви можете покласти собі на тарілку декілька оливок і витягнути з них кісточки вказівним і великим пальцями. Ракоподібні і молюски. Лобстер і краб. Цілого лобстера і краба зазвичай подають тільки на неформальних прийомах. Їх їдять руками. Якщо ви не знаєте, як це робити, попросіть допомоги у хазяїна або ж у гостей. І ніколи не соромтеся запитати поради.

Мідії. Мідії можна їсти вилкою і ложкою або коктейльною вилкою. Настроміть її і занурте в соус. Їсти треба повністю. Порожні раковинки складають в спеціальну мисочку.

Устриці. Устриці прикріплені до дна черепашки тоненькою мембраною. Щоб дістати устрицю з черепашки, запустіть виделку під устрицею до дна черепашки і поводіть нею туди сюди кілька разів. Якщо хочете, устрицю можна умочити в соус. Їсти слід повністю. Можна узяти черепашку з-під устриці і акуратно випити звідти сік.

Креветки. Якщо креветки подають вже готовими до вживання, то їх просто наколюють на вилку і їдять, відкушуючи кілька разів. Якщо креветка велика, покладіть її на тарілку і розріжте спеціальною виделкою на декілька шматочків зробити це треба перш, ніж занурювати креветку в соус. Креветки, приготовані на парі, зазвичай подають в панцирі; таку страву їдять руками, а для порожніх панцирів подається спеціальна тарілка. Перед тим, як приступати до їжі, приготуйте серветку. Крім того, якщо ви боїтеся забруднити сорочку або блузу, попросіть нагрудну серветку.

Равлики. Равлики (виноградні равлики). Щоб витягнути равлика з черепашки, користуються спеціальними щипцями і виделкою. Спочатку повністю витягніть равлика і тільки тоді умочуйте його в соус. У хороших ресторанах равлика завчасно виймають з черепашок і кладуть на спеціальну тарілку з соусом або розтопленим маслом.

Спагеті. На перший погляд це може здатися складним, але насправді їсти спагеті дуже легко. Для цього можна використати виделку і допомагати ложкою (хоча такий спосіб ви навряд чи побачите в Італії). Зазвичай спагеті накручують на кінчик виделки, просто встроміть виделку в спагеті і крутіть її.

Суші і сашимі. Суші – це сира або приготована риба з холодним рисом, приправленим оцтом. У давнину це був спосіб зберігання продуктів від псування. У наш час це дуже популярна страва японської кухні. Суші можна їсти паличками, вилкою і навіть руками; головне, їх не можна їсти за один раз, суші з’їдають за два три укуси. До цієї страви подається соєвий соус, різні приправи, а також імбир, щоб освіжити рот між стравами. Сашимі – ще одна японська страва, яку часто можна зустріти на офіційних прийомах. Сашимі – це тонко нарізана шматочками сира риба, які викладають на красивих тарілках з різними гарнірами; зазвичай цю страву подають на перше. Сашимі ріжуть так, щоб зручно було узяти шматочки паличками.

Японські супи і локшина. Після аперитиву в якості першої страви зазвичай подають суп. Суп не має бути гарячим, щоб гостям не довелося чекати, поки він охолоне. Японську локшину прийнято їсти дуже гарячою. Будьте обережні, не обпечіться!

істи креветки при вагітності?

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *