Як поводитися на співбесіді при прийомі на роботу

Як поводитися на співбесіді – корисні поради. Уявіть, що Вам належить пройти співбесіду в компанії, в яку Вас неначе готові прийняти на роботу. Прекрасно! Правда, трохи страшно… Як справити сприятливе враження на потенційного працедавця? Звичайно, слід продемонструвати ввічливість і чарівливість, проте не хотілося б здатися підлабузником і підлесником. Хотілося б виторгувати для себе умови трохи краще, але неприємно здатися жаднюгою і нахабою. Загалом. Завдання таке: викликати у майбутнього працедавця симпатію, і щоб ця симпатія отримала відповідне матеріальне втілення. Швидше за все, для Вас, як і для більшості нормальних людей, співбесіда при прийомі на роботу не відноситься до найулюбленішого і приємного зайняття. Тому прислухайтеся до наших рекомендацій.

Передусім, визначите, яку роботу Ви хочете отримати. Є, звичайно, щасливці, які точно знають, чого хочуть, наприклад, грати на гобої в невеликому оркестрі в приморському містечку. Але таких мало… Більшість же людей, особливо з тих, хто тільки що закінчив університет за фахом “Французька література XV століття”, потребують допомоги, щоб зрозуміти, що ж вони насправді уміють і чого насправді хочуть.

Вважайте, вам пощастило. Зараз працює ціла індустрія, єдине завдання якої – підбір відповідної для Вас роботи. Розпочніть пошук з Інтернету, місцевої бібліотеки або найближчого газетного кіоску. І обов’язково прочитайте книги Пошук роботи для “чайників” і Резюме для “чайників”.

Спершу постарайтеся дізнатися якомога більше про компанію, в яку маєте намір піти працювати. Чималу допомогу в цьому “попередньому дослідженні” зробить Інтернет. Ваші батьки в подібній ситуації вирушали у бібліотеку і шукали там щорічні звіти компанії, що цікавить їх, а Вам досить лише набрати ключове слово у браузері і отримати усю необхідну інформацію.

Нижче приведені рекомендації на той маловірогідний випадок, коли компанія, що цікавить вас, не представлена в Інтернеті або коли її Web- сайт не містить потрібної інформації. Гарненько розпитайте людину, яка рекомендувала Вам цю компанію. Чи надійна це фірма або чергова “компанія-одноденка”? Чи немає у начальника, з яким Вам належить працювати, “улюбленого мозолю”, на який бажано не наставати? Які у нього “маленькі слабкості”? Як краще одягнутися, вирушаючи на співбесіду? Прогляньте, що писали газети про цю компанію в останні декілька місяців. Чи не знайдеться серед них що-небудь таке, що може представляти для вас інтерес? Пошукайте людей, які працювали в цій компанії. Більшість з нас люблять поговорити про свою роботу і свою кар’єру, і майже кожен буде радий допомогти людині, яка шукає роботу.

на яких гобоях краще грати

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *