Як зробити колеса з паперу

Часто батьки займаються разом з малюками виготовленням цікавих виробів з простого паперу або картону. Якщо це звичайні фігурки звіряток, то з їх створенням впоратися легко. Але якщо в якості виробу вибирається, наприклад, машина, то тут вже доведеться попрацювати, щоб зробити модель максимально достовірною.

У машини, як відомо, є круглі колеса, які найпростіше зробити з того ж матеріалу, з якого виготовляється модель автомобіля в цілому. Для цього візьміть щільний картон і за допомогою циркуля намалюйте круг відповідного діаметру. Таких кругів знадобитися чотири штуки. Їх діаметр треба визначити, розглянувши машину, до якої будуть прироблені такі колеса.

Візьміть гострі ножиці і акуратно виріжте паперові колеса. Далі їх треба розмалювати і з допомогою олівців або фломастерів постаратися надати кружечкам вигляду справжнього колеса. Намалюйте покришки, протектори, постарайтеся зробити їх максимально схожими на оригінал. Колеса, як і автомобіль, можна також спробувати розфарбувати фарбами або покрити лаком, адже за допомогою такого способу модель стане довговічнішою. Тільки дочекайтеся, щоб фарба гарненько просохла. Зверніть увагу, що для більшої достовірності колеса слід розмальовувати з обох боків.

Щоб зробити їх такими, що крутяться, постарайтеся в самому центрі круга пробити невелику дірочку манікюрними ножицям. Візьміть стержні з дроту, акуратно заправте в отвори в центрі кожного колеса. Зафіксуйте їх за допомогою плоскогубців із зовнішнього боку.

Прикріплюючи колеса до паперового автомобіля, простежте за тим, щоб усі вони розміщувалися на одному рівні. Далі інший кінець дроту вставте в заздалегідь виконані отвори в машині і закріпіть колеса. Дріт, яка має бути достатньо жорстким, дуже зручно закріплювати за допомогою плоскогубців. Необхідно також залишити невелику частину осі з дроту вільного, щоб колеса могли вільно прокручуватися. Перевірте, чи легко вони обертаються. Якщо це виходить важко, то варто трішки збільшити дірки в центрі колеса.

Вироби з колеса, вироби звіряток з овочів і фруктів, як робити модельки машин з картона, вироби з колеса фото, Вироби з паперу і картону

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *