Як зробити мило своїми руками в домашніх умовах

Попит породжує пропозицію, так і з милом ручної роботи. Останнім часом з’явилася безліч його видів, і воно стало альтернативою милу, яке виготовляється на фабриках і заводах. Мило – продукт першої необхідності і мало кому відомо про нього ще щось, крім того, що воно піниться і милиться, використовується при купанні, розрізняється кольором і запахом.

Існує легенда, що в Італії з гори Сапо, де проводили жертвопринесення, жир тварин, який витоплювався з них при спалюванні на вогнищі, разом із золою змивався дощем в річку Тібр. Приходячи з пранням на берег, жінки помітили, що в місці, де впадали гірські стоки, вода пінилася, а прати білизну в ній було легше. Так людям і стало відомо про мило. Від назви гори і походить назва. У перекладі на італійську “мило” означає “sapone”(назва гори Sapo). Виготовлення мила ручної роботи: данина моді або необхідність?

З того часу пройшло багато віків. Зараз же в основному для щоденного споживання купується мило, в яке виробники, для того, щоб зменшити його собівартість, частенько додають речовини, які мало, чим корисні, для шкіри, а то і зовсім шкідливі. Тому мило ручної роботи, яке виготовляється з натуральної сировини і стало таким популярним. Звичайно, коштує натуральне мило недешево. Хоча все ж можна спробувати самостійно зробити домашнє мило і при цьому заощадити. Головне дотримуватися технології виробництва і техніки безпеки. Для багатьох жінок миловаріння стало улюбленим хобі, де вони можуть дати волю своїй фантазії. Є безліч видів домашнього мила, які розрізняються основою, яка береться для нього, ефірними оліями, що додаються, барвниками і скрабами.

Миловаріння в домашніх умовах для початківців

Існує декілька способів як зробити мило в домашніх умовах, кожен з якого відрізняється своєю складністю. Можна зробити ручне мило з дитячого промислового мила, оскільки в ньому менше домішок. Щоб не було властивого запаху дитячого мила, для виготовлення беруть мило без запаху, щоб відчути усю привабливість букета ефірних олій.

Миловаріння з використанням промислової мильної основи, що не має ні кольору, ні запаху. Є два види основ: гліцеринова(прозора) і з пальмової або кокосової олії(матова). Основу для мила можна придбати в спеціалізованому магазині. Миловаріння з нуля, використовуючи традиційні рецепти, складний процес, до якого треба ретельно готуватися і дотримуватися усіх запобіжних заходів, оскільки при приготуванні мила використовують агресивний луг. Для варіння мила використовується натуральна сировина: рослинні або тваринні жири з додавання поташу або каустичної соди, під час варіння жири, обмилюючись, стають милом. Як самим зробити мило в домашніх умовах.

Приведемо основні шість етапів виготовлення домашнє мило своїми руками

Підготовка мильної основи. Спершу знадобитися подрібнити мильну основу, порізавши її ножем на шматочки або натерши на тертці. Далі її плавитимемо, робити це можна двома способами: мильну основу можна розплавити в мікрохвильовій печі або на водяній бані, безпосереднього контакту з плитою бути не повинно. Гріти основу слід рівно до того моменту, доки вона не розплавитися, це дуже важлива умова для того, щоб зробити мило в домашніх умовах. Температура основи не повинна перевищувати 60-65.

шо можна зробити своїми руками, Шо можна зробити своими руками, шо зробити своими руками изаробити, °ю ьюцэр чЁюсшЄш ётю┐ьш Ёєърьш, шо можна зробити своїми руками на новий рік

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *