Як наточити кухонний ніж правильно. Як гострити ножі



Усі ми періодично стикаємося з ситуацією, коли треба наточити кухонний ніж правильно, щоб від став гострим на довго. А буває треба наточити ніж м’ясорубки. Зараз ми розберемося з цими питаннями заточування ножа детальніше і по черзі. Розпочнемо з того, що навчимося правильно гострити кухонний ніж.

Як наточити кухонний ніж правильно. При хорошому розкладі на кухні має бути точильний брусок, а якщо його раптом під рукою немає, то зійде і бетонна сходинка або цеглина. Але відштовхнемося від того, що Ви вже купили точильний камінь. Необхідно змочити ніж у воді і робити поступальні рухи в один бік. Після 10 – 15 таких рухів перевертаємо ніж іншою стороною і повторюємо ці рухи, заздалегідь змочивши в холодній воді. Треба враховувати той факт, що кут, при якому ви гостритимете ніж, повинен залишатися однаковим і правильним.

Правильний кут заточування кухонного ножа. Відповідний варіант номер 1. Ви його можете визначити візуально, на око. Від цього залежить яка гострота ножа буде у результаті і на скільки її вистачить. Робіть ці рухи з докладанням невеликого зусилля. Після заточування ножа, необхідно зняти “задирки”, які залишилися на лезі, в домашніх умовах нам знадобитися дрібний наждачний папір, що називається в народі “нульовка”. Проводимо по ній кілька разів обома сторонами леза ножа так само, як і при заточуванні. Якщо у Вас її немає, то можна провести лезом по дереву, неначе Ви його хочете розрізати, тільки не сильно, злегка. Цей варіант на крайній випадок.

Тепер Ви знаєте як швидко наточити кухонний ніж в домашніх умовах. Коли будете в супермаркеті, то купіть точило для ножів, з його допомогою гострити кухонний ніж можна за однин рух. Правда вони швидше тупляться, зате зручно. Зазвичай можна зустріти універсальні точила для ножів. Особливо зручно це буде для жінок. Тепер перейдемо до питання як наточити ніж м’ясорубки. Це ще простіше.

Як правильно наточити ніж м’ясорубки. Розпочнемо з найбільш просунутого способу. На ринках, іноді в супермаркетах можна знайти спеціальний точильний камінь для м’ясорубки. Перший спосіб застосування точильного каменю для м’ясорубки простий. Ви його вставляєте замість грат і притягуєте. Далі починаєте крутити м’ясорубку, регулюючи силу притиску. Після 7 – 10 оборотів можна зняти камінь і перевірити як наточений ніж. Якщо вас не влаштовує його гострота, повторіть ці дії повторно.

Другий спосіб як наточити ніж м’ясорубки в домашніх умовах подібний до попереднього. Нам потрібний наждачний папір з дрібним зерном або точильний камінь, як і у випадку з кухонним ножем. Ложем папір або камінь на рівну поверхню і круговими рухами водимо лезо м’ясорубки по наждаку до тих пір, поки ніж не заточимо, приблизно 15 – 20 разів.

Усі способи гострити ніж прості у використанні. Тепер Ви знаєте як наточити кухонний ніж правильно і нагострити ніж м’ясорубки правильно, а дівчата можуть і трохи похвалитися! 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як гострити ножі, як правильно гострити ножа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *