Як наточити ковзани в домашніх умовах правильно і швидко [draft]



Для того, щоб отримати максимум задоволення від катання на ковзанах не досить того, щоб вони ідеально сиділи на ногах, не менш важливими є леза. Якщо Ви вивчите, як наточити ковзани в домашніх умовах і робитимете це самостійно, то подаруєте собі можливість отримувати радість і відчути усі переваги від катання на гострих лезах. Заточування ковзанів в домашніх умовах нічого складного в собі не містить, досить мати під рукою декілька простих засобів.

Для чого треба вивчити, як гострити ковзани

Від стану лез залежатиме, як Ви ковзатимете по льоду, чи зможете розігнатися, в потрібний момент загальмувати, виконати якісь елементи. Якщо Ви навчитеся, як ув’язнити ковзани в домашніх умовах, то зможете проводити цю процедуру у будь-який слушний для Вас час, економлячи при цьому засоби. Першим сигналом про необхідність проведення процедури буде втрата швидкості, відчуття прослизання або проблеми з гальмуванням. Зверніть увагу на наявність ушкоджень на поверхні лез перед тим, як гострити ковзани в домашніх умовах. Якщо на ковзанах відсутній жолобок, Вам треба буде уважно ознайомитися з тим, як гострити ковзани і робити це регулярно. Якщо у Вас виникли складнощі з тим, як наточити ковзани в домашніх умовах, відео уроки допоможуть відповісти на усі питання.

Чим зробити заточування ковзанів в домашніх умовах

Перш ніж наточити ковзани в домашніх умовах, Вам треба буде підготувати декілька важливих інструментів. Щоб не виникло труднощів з тим, як ув’язнити ковзани, зверніть увагу на те, щоб метал інструментів був твердіший, ніж у леза. Вам знадобляться:

  • круглий напилок
  • наждак
  • точильний дрібнозернистий брусок
  • лещата.

Як наточити ковзани будинку без канавки

Це один з самих нескладних варіантів заточування, що не вимагають великої кількості витрачених сил. Перед тим, як наточити ковзани без жолобка приготуйте напилок або наждачний папір. У першого перевагою являється твердість сплаву, хоча зручніше і швидше використати другий інструмент.

Як наточити ковзани будинку з канавкою

  1. Перш ніж наточити ковзани в домашніх умовах, обов’язково треба ретельно оглянути стан інструментів, щоб не пошкодити леза.
  2. Для поглиблення або формування жолобка обробіть спочатку лезо наждаком.
  3. Потім за допомогою напилка, діаметром максимум десять міліметрів стараємося наскільки можливо правильно вивести форму канавки, одночасно обробляючи краї.
  4. Перевіряйте періодично правильність заточування : поставте леза на рівну поверхню і контролюйте їх положення. Вони повинні розташовуватися прямо і рівно, не гнутися і не падати в сторони.
  5. За допомогою бруска усунете з поверхні можливі дефекти.

Таку процедуру можна провести і за допомогою спеціального абразивного верстата, який забезпечує високу точність заточування. Але для цього методу Вам буде потрібно або придбати такий апарат, або переробити той, який вже є в наявності. Якщо Вам знадобиться більше наочності для того, щоб зрозуміти цю відповідальну і важливу процедуру, подивитеся відеолекції. Удачі і приємного катання!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *