Як зробити літачок з паперу?



Як зробити літачок з паперу своїми руками і порадувати дітей

Напевно кожен з нас в дитинстві робив і запускав паперові літачки. Та все ж… Усі ми дорослішаємо, і світ дитинства невідворотно відходить в минуле. Якщо Ви забули техніку орігамі і як зробити літачок з паперу, то наші поради допоможуть Вам знову набути нехитрих навичок “паперового літакобудування”.

Зазначимо, що іграшки з паперу почали робити ще древні китайці. Більше 2000 років тому вони вже уміли виготовляти і запускати повітряних зміїв. І це була найбільш популярна форма проведення часу. Можна розглядати цей факт винаходу повітряних зміїв як передісторію створення сучасних паперових літаків, проте не можна з упевненістю стверджувати хто ж все-таки першим зміг з паперу зробити літак.

На сьогодні існує маса схем створення літачків з паперу. Якщо постаратися, то можна в Інтернеті знайти безліч способів виготовлення того або іншого виду літачка з паперу. Є навіть готові схеми, роздрукувавши які на принтері, можна отримати різні моделі літаків, вирізавши їх по намічених лініях. Тут же пропонується з паперу зробити літак, який має прекрасні характеристики стійкості і прекрасну аеродинаміку.

Розфарбувавши такий літачок фломастерами або кольоровими олівцями, Ви отримаєте справжній прототип бойового літака. А якщо зробити своїми руками відразу декілька паперових літаків, то можна зі своїми дітьми влаштувати захоплюючу повітряну баталію, розділивши їх на дві армії.

Отже, спершу нам знадобиться звичайний лист не дуже щільного паперу формату А4. Зігніть його навпіл, щоб намітився центр. Потім необхідно загнути куточки до центру так, як це показано на малюнку. Далі зробіть дві складки по лініях, керуючись малюнком. Виконали? Тоді переходимо до наступного етапу, заздалегідь перевернувши свій майбутній літачок. Виконайте складку під назвою “кроляче вухо” з двох сторін. Потім загніть “вуха” назад. Далі складете конструкцію, що вийшла, навпіл. Потім загніть крила “паперового напівфабрикату” спереду і ззаду.

Якщо Ви чітко дотримувалися усієї послідовності вище перелічених дій, то у Вас вийде зробити такий літачок з паперу. Краще всього запускайте літак, кидаючи вгору. А якщо Ви це робитимете на вулиці, та ще проти вітру, то побачите, наскільки далеко можуть літати подібні моделі.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як зробити літак з паперу, як зробити літачок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *