Метелики з гофрованого паперу своїми руками [draft]



Умільці дуже полюбляють вироби з гофрованого паперу і це виправдано, оскільки матеріал м’який і податливий, в той же час чудово тримає форму. Крім того, широка палітра кольорів дає змогу створювати будь-які аплікації та об’ємні вироби. Приємно також, що коштує гофрований папір зовсім не дорого. Інакше кажучи, перед Вами ідеальний матеріал для занять творчістю самостійно або разом зі своїми дітками.Один з найпростіших виробів – метелики з гофрованого паперу своїми руками. Зробити їх можна дуже швидко, а потім прикрасити кімнату або коробки з подарунками рідним і близьким. Нижче ми пропонуємо майстер-клас з виготовлення такої прикраси.

Метелики з гофрованого паперу своїми руками. Варіант 1

Для того, щоб виготовити паперового легкокрилого спокусника, нам треба підготувати:

  • гофрований папір (бажано різних яскравих кольорів);
  • ножиці;
  • степлер.

Починаємо працювати.

  1. Спочатку треба нарізати з гофрованого паперу смужки, довжина яких дорівнюватиме 10 см, а ширина – 2-3 см. Потім їх треба акуратно скрутити посередині, не зім’явши з країв, закріпити степлером і зігнути навпіл.
  2. Ці деталі будуть крильцями, а тому чим більше буде кольорів, тим більше можна виготовити різних метеликів. Тепер необхідно вибрати форму крилець – закруглену, загострену і т. ін. Вирізувати необхідно обидві половинки одночасно, щоб форма була однаковою.
  3. Тепер між верхньою і нижньою частинами крилець треба зробити невеликі складочки, щоб створити ілюзію крила, яке складається з двох половинок, як у живого метелика. Папір акуратно розпрямляємо. Метелик готовий.

Цього красеня можна посадити на нитку і повісити на люстру, можна за допомогою шпильки приколоти до штори або приклеїти до коробочки з подарунком. Скобу посередині можна приховати, обернувши серединку вузькою смужкою гофрованого паперу того самого або контрастного кольору. Для закріплення треба крапнути небагато клею. Метелик вийде бездоганним.

Метелики з гофрованого паперу своїми руками. Варіант 2

Ще один швидкий і простий спосіб виготовлення метелика з паперу: майстер-клас. Він підійде у тому випадку, якщо часу зовсім мало або треба виготовити багато комах. Нам знадобляться:

  • різноколірний гофрований папір;
  • ножиці;
  • клей;
  • нитки.
  • блискітки, брокат (за бажанням).

Поетапне виконання роботи:

  1. З різноколірних аркушів гофрованого паперу вирізувати по дві пари крилець – одні більше, інші менше. Покласти їх один на одного і акуратно перев’язати посередині ниткою. Якщо метелики заплановані як підвіски, то кінчики нитки обрізувати не варто.
  2. З того ж або іншого гофрованого паперу вирізуємо вузьку довгу смужку, згинаємо її навпіл. Посередині треба зробити надріз ближче до центру смужки. Потім цією смужкою обернути метелика, по надрізу міцно скрутити вусики, закріплюючи в такий спосіб тільце і крильця разом.
  3. На кінчики крилець можна посадити по крапельці клею, в який насипати броката.

Таким чином, всього за декілька хвилин можна створити цілу зграйку чарівних метеликів, які однаково добре виглядатимуть на шторах у кімнаті, на стінах офісу або на коробочці з подарунком. Залучаючи до творчості дитину, Ви дасте їй можливість повніше пізнати красу довкілля, а також із користю і весело проведете час разом.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *