Квіти із серветок [draft]



Сучасні майстри і умільці здатні створити шедевр з будь-яких підручних матеріалів. А скільки дивовижних виробів можна зробити зі звичайної паперової серветки! Переваги цього матеріалу полягають у тому, що з ним легко працювати, він швидко набуває потрібної форми, до того ж коштує недорого. Стильною прикрасою будь-якого приміщення будуть квіти із серветок. Якщо скласти композицію з декількох видів квітів різних відтінків, можна доповнити цим виробом будь-який дизайн інтер’єру.
Умільцям-новачкам спочатку краще виконувати прості вироби. Якщо слідувати покроково всім інструкціям, з першого разу можуть вийти красиві квіти з паперу. У цій статті даються поради з виготовлення квітів із серветок своїми руками для початківців. Ознайомившись з матеріалом і освоївши техніку, переходьте на складніші конструкції. Вивчіть декілька майстер-класів з покроковим фото, і Ви зможете робити відмінні квіти із серветок. Вироби із серветок можуть не лише прикрасити будь-який будинок, але й стати оригінальним подарунком на свято.

Квіти із серветок майстер-клас з покроковим фото

Квіти з паперу своїми руками виготовляють поетапно. Найлегше освоювати техніку створення квіток, вивчаючи покрокове фото і відео кращих майстрів своєї справи. Слідуючи інструкції, кожен зможе зробити оригінальні квіти з паперових серветок своїми руками.

Топіарій із серветок

Дивовижним і красивим виробом можна вважати топіарій із серветок. Топіарій – маленьке квіткове дерево, яке перетворить будь-який інтер’єр. Крона має круглу форму, а колір може бути будь-яким. Схема виготовлення топіарію дуже проста.Щоб виготовити такі квіти з паперових серветок, Вам знадобляться:

  • серветки будь-якого розміру і кольору;
  • дріт;
  • степлер;
  • невелика дерев’яна паличка;
  • квітковий горщик;
  • кулька з газети або пінопласту;
  • елементи декору (стрічки, бісер, намистини);
  • клей, ножиці.

Якщо всі матеріали готові, можна приступати до роботи. Спочатку складаємо серветку, утворюючи квадрат.
У центрі скріплюємо всі шари степлером і вирізуємо коло, як може бути нерівним. По колу робимо невеликі розрізи для надання квітці додаткового об’єму. Потім піднімаємо вгору кожен шар нашого кола, утворюючи квітку.Заздалегідь треба підготувати круглу основу, вирізавши її з пінопласту або зім’явши декілька листів газети. Основу приклеюємо до палички-ствола і вставляємо в квітковий горщик. Замість землі в горщик можна залити шпаклівку або гіпс. Приклеюємо готові квіти на основу за допомогою клею. Прикрашаємо квіти декоративними елементами.
Топіарій своїми руками можна зробити за іншими схемами, шаблонами. Іноді до основи з квітами приклеюють стрічку і вішають на стіну. Можна не використовувати стебло, і тоді топіарій буде схожим на букет.

Троянди із серветок

Троянда – найпопулярніша і найкрасивіша квітка у світі, цариця квітів. Для виготовлення троянди знадобиться всього 2 серветки: на стебло і квітку.Спершу зробимо квітку з червоної або рожевої серветки. Відрізуємо від неї третю частину і складаємо цей шматочок навпіл. Відгинаємо верхню частину серветки. Тримаємо верхню частину серветки так, обернувши серветкою вказівний палець. Закрутимо нижню частину серветки і розпрямимо пелюстки.
Для виготовлення стебла повністю розпрямимо зелену серветку, а потім обернемо нею нижній край пуп’янка квітки. Можна зробити листочок, обережно потягнувши за край серветки в середині стебла. Інший варіант створення троянди із серветок припускає використання додаткових матеріалів, таких як дерев’яна або пластмасова паличка, клей, нитки.Такі квіти із серветок своїми руками зробити дуже легко. Накручуємо яскраву серветку на паличку, залишаючи вільними 5 см.Зрушуємо серветку до середини з обох боків і знімаємо з палички, так робимо 6-7 шт.
Пелюстки, що вийшли, збираємо у бутон, закріплюючи нитками. За допомогою ниток закріплюємо бутон на стеблі з палички, обмотаної зеленим папером. Місце з’єднання маскуємо зеленою серветкою.

Інші квіти із серветок своїми руками з покроковим фото

При виготовленні квітів використовують не лише серветки, але й гофрований папір. Квіти з гофрованого паперу своїми руками виглядають натурально і вишукано, відрізняються особливою структурою. Розглянемо ще один варіант виготовлення квітів із серветок своїми руками для початківців.

Паперова гвоздика

Відірвемо від серветки частину шириною 1 см для надання краям пелюсток нерівності.
Розгорнувши одну заготівлю, складемо її гармошкою, утворюючи бантик. Обернемо бантик у центрі шматочком серветки. З одного боку бантика відділяємо шар за шаром, поки не вийде бутон, інша частина бантика буде його основою. Приклеюємо пуп’янок  до стебла і збираємо красивий букет. Використовуючи папір різної структури, відтінків і розмірів, можна отримати квіти не схожі одна на одну.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: квіти з серветок, цвіти з серветок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *