Як вибрати крем для загару

Досвід правильної засмаги є тільки у мешканців півдня і те, далеко не у усіх. Дуже погано, коли сонця і моря бракує цілий рік, вирвавшись на пляж, дуже багато людей не знають міри. На допомогу можуть прийти різні засоби від сонячного випромінювання. Але, як ними користуватися і, як вибрати крем для засмаги багато хто не знає.

Щоб загоріти, але не обгоріти, необхідно правильно підібрати крем для засмаги. Це не новомодні крему для автозасмаги , а ті, які захищають нашу шкіру від шкідливої дії сонячних променів. Лосьйон після засмаги знадобиться вам після прийняття сонячних ванн.

Щоб розуміти, як вибрати крем для засмаги, треба знати свій фототип шкіри. До першого фототипу відносяться блондини з блакитними очима і дуже світлою шкірою, а також рудоволосі люди. Цей тип називається ще кельтський. Без крему таким людям на пляжі не обійтися, оскільки можна отримати значні опіки. Міра захисту крему тобто SPF має дорівнювати 30. Кремом необхідно користуватися усю відпустку.

Якщо ви належите до другого фототипу, ще його називають європейським або германським, то перший тиждень на морі вам треба використати крем із захистом не менше SPF 20, а потім перейти на крем із захистом SPF 10 або 8. До такого типу відносяться люди зі світлим волоссям, але темними очима. До змішаного третього фототипу відносять людей з каштановим або темно-русявим волоссям і смуглявим відтінком шкіри. Така шкіра без крему може обійтися упродовж 30 хвилин, потім необхідно використати крем із захистом SPF 15, а після першого тижня можна перейти на SPF 6. Четвертий фототип або середземноморський – це темноокі і смугляві брюнети. Вони спокійно можуть засмагати без крему впродовж години. Проте згодом необхідно захистити шкіру кремом з рівнем захисту SPF 10 або 6.

Дані чотири фототипи дуже поширені в Європі, хоча всього їх шість. Що стосується дітей, то у них фототип шкіри не визначається. Шкіра дитини дуже ніжна, тому потребує максимального захисту. Сонцезахисні креми бувають мінеральними і хімічними. Мінеральні у своїй основі містять трави і олії, хімічні – різну заводську синтетику. Фільтри також різні, одні просто відбивають сонячні промені, інші перетворюють випромінювання на нешкідливе тепло. Якщо ви знаєте, як вибрати крем для засмаги, то ви повинні знати і те, що краще всього придбавати крем з мінеральними компонентами, оскільки хімічні можуть викликати подразнення.

Зазвичай крем наноситься на суху шкіру, за 15-20 хвилин до того, як виходять на сонці. Після декількох купань необхідно наново нанести крем на шкіру. Крем забезпечує захист упродовж певного часу, тому навіть, якщо ви не купалися, повторити нанесення все-таки варто. Розрахувати можливий час перебування на сонце дуже просто, досить помножити рівень фільтру на 15 хвилин. Обов’язково звертайте увагу на термін придатності крему, так як прострочений крем може завдати значно більше шкоди, ніж його відсутність. Краще всього засмагати уранці до 11 годин і після обіду, починаючи з 16.00. Дітям до трьох років взагалі краще уникати прямих сонячних променів, а креми для дітей необхідно купувати спеціальні, вони адаптовані для дитячої шкіри. Незалежно від того, яким кремом ви користувалися, слід нанести лосьйон після засмаги, він пом’якшить шкіру і захистить її. Для обличчя і тіла використовують два різні засоби.

І обов’язково пам’ятайте про те, що косметика, що захищає вас від сонця – це не зайва витрата грошей, а необхідність. Якщо ви живете не на півдні, то краще придбати крем у своєму місті, оскільки в курортних місцях вони стоять в рази дорожче. Удачі. 

як вибрати крем для загара, крем для загару як користуватись, крем після загару, креми для загару, як вибрати крем для гарного загару

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *