Як зав’язати краватку, галстук

Складно уявити собі гардероб ділового чоловіка без цього атрибуту. До речі, навіть незв’язаному з бізнесом чоловікові хоч би раз в житті доводилося носити краватку. Вважається, що більш красномовною за краватку може бути тільки… краватка! Ці слова справедливі і відносно дії краватки на слабку стать. З усіх предметів чоловічого туалету ця деталь якнайкраще виражає внутрішній світ і емоційний стан чоловіка.

Існує більше вісімдесяти різних технік зав’язування краватки. Втім, сучасному чоловікові досить знати хоч би найпростіші з них. Отже, сьогодні ми розповімо вам, як зав’язати краватку в чотирьох простих техніках, освоїти які вам не складе ніяких труднощів.

Як зав’язати чоловічу краватку в простий вузол

Мабуть, це один із найвідоміших і популярніших способів зав’язати краватку сьогодні. Чудовий вибір для тих, хто тільки почав вчитися цьому мистецтву (а вміти красиво зав’язувати краватку – це дійсно мистецтво). Досить часто можна зустріти іншу назву цього вузла – “Four-in-Hand”, що у буквальному перекладі з англійської означає “чотири в руці”. Цю назву зв’язують з однойменним чоловічим клубом, що існував в Лондоні в XIX столітті. Керівництво клубу особливим чином зав’язувало довгу краватку, внаслідок чого назва закріпилася і за клубом. Цей простий вузол ідеально пасуватиме практично для будь-якого випадку, якнайкраще він підходить для краваток, зшитих зі щільної тканини.

Як зав’язати краватку в простий вузол – схема:

Підніміть комірець сорочки і протягніть в нього полотно краватки так, щоб вузьке полотно виробу опинилося справа, а широке відповідно ліворуч. Зведіть кінці вашої краватки навхрест. При цьому широкий кінець має бути над вузьким. Проведіть широку смужку краватки під вузькою, знову заведіть її управо, зведіть навхрест, розташувавши поверх вузького. У вас повинна вийти петля, в яку треба протягнути широке полотно виробу. Після цих маніпуляцій потягніть широкий кінець вгору, витягаючи його з петлі. Тепер слід протягнути широкий кінець в іншу петлю, яка під ним утворилася, і знову потягнути. Цього разу вже вниз, притримуючи пальцями вузол, що утворився. Затягніть вузол краватки. За задумом він повинен виглядати трохи недбало і асиметрично.

Як зав’язати краватку у вузол “Віндзор” (Windsor) — інструкція

Цей вузол був названий на честь англійського герцога Віндзора, якого, до речі, вважають автором цього вузла. Слід сказати, помилково, а ім’я справжнього винахідника не відоме досі. “Віндзор” вважається класикою серед вузлів краваток. Ідеальний для офіційних заходів, цей вузол розрахований на комірець сорочки з широко розставленими кутами, чудово підходить для краватки з тонкої тканини.

Отже, щоб навчитися красиво зав’язувати краватку вузлом Windsor, вам знадобитися трохи більше практики, чим у випадку з “Four-in-Hand”, але з практикою прийде і вправність. А щоб вам було простіше, пропонуємо вам вивчити схему, як зав’язувати краватку в цій техніці. Протягніть краватку під комірець сорочки, зведіть кінці, як при зав’язуванні простого вузла, навхрест з широким кінцем поверх вузького. Пропустіть широкий кінець під вузлом, що вийшов, і потягніть вліво. Знову зведіть кінці краватки навхрест з вузьким кінцем під широким. Протягніть його в петлю і потягніть вгору. Втягайте широке полотно цього виробу в петельку і потягніть його по напряму вгору. Ще раз пропустіть широкий кінець під вузол і витягніть вліво. Схрестіть між собою широкий і вузький кінці краватки. Протягніть широкий кінець крізь петлю, що утворилася, витягаючи його вгору. Втягайте у вузол широкий кінець краватки, затягніть вузол, випрямте.

Простий спосіб зав’язати краватку: вузол “Напіввіндзор”

Ця техніка геніальна у своїй простоті і в той же час ідеальна для будь-якої краватки, незалежно від її ширини і тканини, з якої вона пошита. Проте, якнайкраще цей вузол виглядає саме на комірі з широко розставленими кутками. Як зав’язати краватку “Напіввіндзор” – схема.

Протягніть полотно краватки під комір сорочки і, як у відомій вже вам техніці зав’язування простого вузла і вузла “Віндзор”, зведіть кінці краватки навхрест. Широкий кінець краватки як і раніше нагорі вузького його кінця. Заведіть широке полотно краватки за вузький його кінець і потягніть вліво. Протягніть його вгору і в петлю, витягаючи широкий кінець краватки вліво. Заведіть його управо, проведіть через петлю і протягніть у вузол, що утворився.

Вчимося зав’язувати краватку в техніці “Пратт”

Уперше про вузол “Пратт” стало відомо в не такому далекому 1989 році. Винахідником вузла став Джері Пратт (США). Крім того, є у цього вузла і інша назва – “Шелбі” – на честь Дона Шелбі, що уперше продемонстрував вузол на публіці, а якщо точніше – в програмі місцевого телеканалу.

Схема, як зав’язувати краватку “Пратт”

Протягніть краватку під коміром виворотом, перехрестіть так, щоб широке полотно виявилося вже ПІД вузьким. Протягніть широкий кінець полотна в петлю, що вийшла, згори, витягніть. Проведіть широким кінцем над вузьким в напрямі вліво і протягніть його в петлю знизу. Протягніть широкий кінець у вузол, затягніть.

Загальні поради, як красиво зав’язати краватку

Найголовніше правило, яке треба запам’ятати все тим хто ще тільки вчитися правильно зав’язувати краватку, а також тим, хто хоче спробувати нову техніку зав’язування вузлів краваток, – робити це треба безпосередньо на комірці сорочки, ні в якому разі не в повітрі і не в руках. Дійте украй обережно, не допускаючи розтягування тканини виробу. Проте, вузол не має бути надмірно тугим, мати складки (окрім вузла “Віндзор”), а також інших нерівностей і зморшок.

Обираючи техніку, в якій хочете зав’язати краватку, орієнтуйтеся на тканину коміра і краватки, вид коміра, свої зовнішні дані і смак, стиль костюма.

як завязати галстук, як зав\язати галстук, як завязувати галстук, як завязати краватку, як завязати галстука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *