Як вибрати сорочку

Складно уявити собі чоловічий гардероб без сорочки. Вона зручна, практична, незамінна і в офісі, і на урочистостях. Різноманітність сорочок така велика, що неважко знайти ту, яка б відповідала усім Вашим вимогам. Але щоб виглядати ідеально у будь-якій сорочці, при виборі необхідно звернути увагу на деякі деталі.

Вибираємо сорочку правильно. Насамперед варто звернути увагу на якість сорочки. Хороша річ має бути зшита з щільної тканини, найчастіше з натуральної бавовни, яка дозволяє тілу дихати і вбирає вологу. Також можна вибрати бавовняні сорочки з невеликим вмістом синтетики. Зверніть увагу на шви і ґудзики. Якісна сорочка має бути прошита рівним подвійним швом, з нього не повинні стирчати нитки, а ґудзики мають бути міцними і підходити за кольором. Підібрати сорочку, яка сидітиме ідеально, легко, якщо Ви знаєте свій розмір, об’єм грудей і талії, а також об’єм шиї. Пам’ятайте, що вибирати сорочку слід так, щоб між шиєю і коміром залишався маленький проміжок. Якщо шия схудне, то відстань від неї до комірця має бути приблизно 1 см. В протилежному випадку проміжок повинен складати не менше 1,5 сантиметра.

Зверніть увагу і на форму коміра сорочки. При його виборі необхідно враховувати овал Вашого обличчя. Якщо у Вас кругле і широке лице, краще вибрати відкладний комір з довгими куточками. При витягнутому обличчі підійде широко розставлений комір. Довгу шию можна замаскувати коміром-стійкою. Підійде в цьому випадку і високий відкладний комір на ґудзиках.

Пам’ятайте, що на хорошій сорочці не повинно бути кишень. Якщо Ви все-таки вибрали виріб з кишенею, то нехай вона буде однією-єдиною. І не забувайте, що ця кишеня виконує лише декоративну функцію, не варто запихати туди всілякі предмети, аж до ключів і телефону.

Рукави деяких сорочок застібаються на ґудзики, деякі вимагають запонок. При виборі запонок для офісу акцент робіть на простих моделях. Для вечірок і відпочинку підійде будь-що.

При виборі кольору сорочки варто враховувати його доцільність в тій або іншій обстановці. Так, для ділових зустрічей і переговорів підійде гранично строга світла або темна сорочка, але ніяких яскравих забарвлень. До того ж, вона має бути без всякої вишивки і прикрас. Яскраві варіанти будуть доречні на вечірках і на відпочинку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *