Як визначити розмір чоловічих сорочок

Сорочка – обов’язковий елемент чоловічого костюма, як офіційного, так і неформального. Існує безліч видів чоловічих сорочок – від тонких витончених сорочок, що надіваються під костюм і до картатих фланелевих ковбойок, в яких можна ходити на дачі або удома. Для того, щоб правильно вибрати сорочку, необхідно вірно визначити свій розмір. Вам знадобиться кравецький метр.

Визнаємо розмір чоловічої сорочки

Розмір чоловічої сорочки складається з двох цифр, тобто з двох значень. Перша цифра – це обхват шиї в сантиметрах або дюймах, друга – цей вимір від середини шиї до зап’ястка (через плече і лікоть).

Для того, щоб знати свій розмір, треба узяти звичайний кравецький метр (гнучкий) і виміряти написані вище параметри самому або скористатися допомогою інших.

Шию необхідно вимірювати по її найширшій частині, тобто біля основи. Не варто занадто щільно обхоплювати стрічкою цю частину тіла, краще залиште невеликий проміжок, інакше куплена за такою міркою сорочка може виявитися затісною. Занадто вільним комір теж не має бути, інакше шия бовтатиметься, а це виглядає не дуже красиво.

Довжина рукава вимірюється таким чином: чоловік повинен встати прямо, розпрямивши плечі, при цьому не сутулячись, руки опустити вниз. Прикладіть основу вимірювальної стрічки на середину шиї, притримайте початок метра рукою, проведіть стрічку через плече, опустіть уздовж руки, до зап’ястка. Кількість сантиметрів, яка вийде і є довжиною рукава.

Оперуючи цими двома вимірами, виберіть сорочку відповідного розміру. Це можливо навіть без примірки, оскільки дані вимірів враховують повноту і ріст.

У різних країнах маркерування різне. Для того, щоб визначити свій розмір, необхідно скористатися спеціальною таблицею відповідності розмірів. З нею можна ознайомитися в інтернеті, також часто ці таблиці друкують на перших сторінках бізнес-щоденників. На крайній випадок цю інформацію ви можете отримати у консультантів магазинів.

розміри чоловічих сорочок, чоловіча мірка сорочки, розміри сорочок, позмір чоловічих сорочок, як визначити чоловічий розмір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *