Як визначити розмір стопи для взуття

Носіння неправильно підібраного взуття може привести до набряків, плоскостопості, порушення осанки. Тому при купівлі нової пари завжди слід звертати увагу на зручність тієї або іншої моделі і відповідність взуття, що купується, Вашому розміру ноги.

Визначити потрібний Вам розмір взуття можна самостійно.

Щоб визначити розмір стопи для взуття треба:

  • аркуш паперу розміром А4;
  • олівець або ручка;
  • лінійка.

У світі існує декілька систем нумерації розмірів взуття, найпоширеніші з них, – європейська, англійська і американська. Як правило, знаючи свій розмір в одній з них, нескладно перевести його в іншу. Найбільш оптимальний спосіб визначити розмір взуття – це виміряти довжину стопи. Робити це треба ввечері, оскільки до кінця дня нога трохи збільшується. Надіньте тонкі шкарпетки (якщо збираєтеся носити взуття без шкарпетки, то, звичайно, вимірюйте теж без нього). Покладіть на підлогу папір, встаньте на нього і акуратно обведіть контур кожної стопи, тримаючи при цьому олівець строго вертикально. Якщо є така можливість, попросіть кого-небудь допомогти Вам. Накресліть на отриманому малюнку пряму лінію від п’яти до пальців, з’єднавши точки, що виступають. Виміряйте довжину цього відрізку за допомогою лінійки. Якщо одна ступня у Вас довша, орієнтуйтеся для визначення розміру на неї.

Можна вичислити довжину стопи і не маючи під рукою паперу. Для цього треба виміряти відстань від ліктя до зап’ястка по внутрішній стороні руки. Вважається, що цей відрізок приблизно дорівнює стопі. Порівняйте значення, яке Ви отримали, з таблицею міжнародних розмірів взуття. Так, наприклад, жіночій стопі завдовжки 22,5 см в Росії відповідає 35 розмір взуття, 23,5 см – 36, 24,5 см – 37, 25,5 см – 38. Чоловічій стопі завдовжки 25 см в Україна відповідає 39 розмір взуття, 26 см – 40, 27 см – 41, 28 см – 42, 29 см – 43.

Важливий параметр при підборі взуття, який, на жаль, часто не вказується – це повнота. Вимірюється цей показник упоперек контуру стопи, по точках частини шкарпетки, що виступають. У Росії взуття випускають в 12 на пів-повноті, яка позначається цифрами від 1(найвужча стопа) до 12(найширша). Тепер Ви знаєте як визначити розмір взуття вимірявши розмір стопи. Спробуйте.

розмір стопи, розмір туфлів виміряти, як визначити розмір взуття і домашніх умовах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *