Як розтягнути взуття в домашніх умовах?



Сьогодні ми постараємося як можна зрозуміліше розповісти про усі секрети розтяжки взуття в домашніх умовах. Стаття буде дуже корисна для усіх, у кого улюблене взуття вже трішки замале. Максимум розмір-два. Читаючи нашу статтю Ви зможете дізнатися про таке: як розтягнути взуття в домашніх умовах, використовуючи лід і холод, як розтягувати взуття в будинку за допомогою тепла; старі методи розтяжки взуття, якими користувалися ще наші пращури, “Дідівські способи розтяжки взуття”, розтяжка взуття в будинку за допомогою спирту; олія, парафін, оцет – як елементи, за допомогою яких, можна легко розтягнути взуття; спеціальні засоби для розтяжки взуття, які можна купити в магазинах.

Почнемо, мабуть, все по порядку, тобто з розтяжки взуття за допомогою льоду і морозу. Цей метод насправді дуже простий. Для його застосування нам будуть потрібні такі речі: вода, поліетиленові пакети, холодильник. На перший погляд все дуже просто. Отже, спершу беремо пакети і акуратно ставимо їх на дно взуття, потім дуже ретельно наливаємо туди води, але робіть це обережно, щоб вода не потрапляла всередину і не пошкодила саме взуття при заморожуванні. Коли пакети вже наповнені рідиною, зав’язуємо їх гарненько і ставимо в холодильник. Взимку це можна зробити навіть на балконі, якщо буде мінусова температура.

Тепер залишається чекати, поки вода не перетворитися на лід, за усіма законами фізики. Використовуючи цей метод можна дуже швидко розтягнути взуття, оскільки вода почнемо замерзати через деякий час, і лід вичавлюватиме пару міліметрів взуття. Але врахуйте один мінус цього швидкого способу розтяжки взуття. Якщо Ви хочете застосовувати це до дорогих шкіряних виробів, то зупиніться доки не пізно. Шкіра може порепатися під впливом тиску льоду. Краще не ризикувати і залишити як є, буде дуже шкода втрачати таку дорогу річ, вироби з шкіри зараз дешево ніде не купити. Для цього є інші способи, тому читайте нашу статтю далі, не соромтеся.

Як розтягнути взуття теплом? Переходимо на протилежність, тобто на спосіб, який допоможе розтягнути взуття за допомогою тепла, на відміну від попереднього методу. Взуйте черевики, які замалі вже на Вас на товсту вовняну шкарпетку. Потім починайте нагрівати взуття феном, наприклад, до тих пір, поки не почнете відчувати тепло самі. Як тільки все буде нагріто, треба буде відразу ж ходити в них. Спробуйте походити по квартирі як можна довше, до тих пір, поки вони не охолонуть повністю. Врахуйте, що є і одна схожість з попереднім методом. Якщо Ви хочете збільшити розмір шкіряного взуття, тоді цей спосіб також пролітає мимо. Така процедура тільки пошкодить його і шкіра порепається. Дуже неприємно втрачати дорогі речі через свою неуважність. Тепер, коли Ви вже ознайомилися з деякими способами для розтяжки взуття в будинку, ми хочемо розповісти про декілька старих способів, які також немало ефективні.

“Дідівські методи” розтяжки взуття різні, але поки що поговоримо про однин з них. Для цього треба засунути в черевики якомога більше газети, яку перед цим ретельно намочили. Потім чекаємо, поки вона повністю висохне. Дістаємо газети і пробуємо, чи допоміг цей спосіб. Він дуже простий, тому не варто сподіватися, що він стовідсотково спрацює. У більшості випадків це допомагає, до того ж він не може зашкодити так, як інші способи. Є і інші “дідівські методи”, наприклад, налийте в черевик, який треба збільшити в розмірі близько 100 мл киплячої води, після декількох секунд швидко вилийте воду. Потім надіваємо їх і починаємо ходити в повільному і швидкому темпі по квартирі. Це небезпечний спосіб, тому ми не наполягаємо на його використанні. Але ефективність себе виправдовує, правда не кожного разу.

“Ковбойський” спосіб також немало цікавий. Додаємо у взуття якомога більше зерна, наливаємо туди звичайної води, залишаємо на половину доби. Вранці Ви зможете побачити, що зерно набубнявіло, таким чином, воно збільшило об’єм взуття. Дістаємо весь наш врожай і надіваємо взуття. Ходимо в ньому до тих пір, поки воно не висохне повністю. Хоч і неприємно ходити в мокрому взутті, але на жаль це такий спосіб. Цей спосіб не дуже безпечний, оскільки довге ходіння в мокрому взутті може дуже погано вплинути на здоров’я, тому ходити можна від 30 до 60 хвилин. Не більше! Краще вже купити нові черевики, чим ризикувати своїм здоров’ям, якщо Ви так хочете. Не варто ризикувати, розтягуючи шкіряне взуття. Воно може легко репнути, що зіпсує і вид і практичність. Якщо вже не порепається, тоді точно покриється білими плямами або лопне в деяких місцях. Це усе стосується і замшевого взуття. Взуття, зроблене із замшевого матеріалу, після попадання у воду може стати дуже твердим.

Спирт можна не лише пити, але і розтягувати ним взуття. Берете одеколон, спирт і трохи води. Перемішуємо все це у рівній кількості. Потім беремо цю суміш і протираємо нею взуття з усіх боків. Зсередини також, не варто боятися, що запах все псуватиме. Він пройде, а результат має бути дуже очікуваним. Обробляйте тільки найжорсткіші місця, більшість усіх засобів, для розтяжки взуття, у своєму складі містять спирт, але в різних пропорціях, тому такий метод можна вважати дуже ефективним. Не варто захоплюватися таким зайняттям, так, як усім відомо, що спирт легко може пошкодити фарбу, вона почне тріскатися і відсихати. Може змінитися колір взуття, можуть з’явитися різні плями і тріщини. Обробляйте спиртом взуття, але будьте дуже обережні при цьому.

Олія, оцет, парафін – це відмінні засоби для розтяжки взуття. Якщо людина довго не носила взуття, то вона може використати рослинну або ж касторову олію. Для розтяжки можна використати таке мастило як вазелін. Таким самим методом, як і при використанні спирту. Намажте взуття мастилом і обробіть, потім ходіть деякий час по квартирі у взутті. Після одного або двох годин треба буде змити олію, ретельно вимити взуття. Спосіб не може пошкодити навіть натуральну шкіру! Тому врахуйте це. Жоден з вище написаних методів не має такої можливості розтягувати взуття, зроблене з натуральних матеріалів, в нашому випадку з шкіри. Це стосується і штучної шкіри. Може бути і таке, що шкіряне взуття трішки скрипітиме під час ходьби, не варто боятися, просто змастіть підошву тонким шаром олії, бажано касторової. Після того, як воно висохне, жахливий скрип більше не хвилюватиме Вас. Для того, щоб збільшити розмір взуття можна протерти його оцтом, але не самим вже оцтом, а тільки його розчином – 3%. Зрозуміло, робити це усе потрібно зсередини. Не варто ризикувати, не пробуйте протирати і зовнішню частину взуття, оскільки оцет може дуже агресивно вплинути на верхні шари, так само як і спирт. Найкращий метод – це протирання взуття парафіном. Натріть свічкою покриття черевика зсередини, залиште на ніч, парафін можна буде прибрати вранці. Такий метод дуже безпечний, використовуючи парафін Ви не пошкодите навіть шкіряне взуття, або черевики, які зроблені із замші, наприклад. Є і мінус у такого способу збільшення взуття. Ви ніяк не зможете розширити п’яту взуття, тому для такої ситуації треба обробити спиртом задню частину, після цього натерти шар парафіну.

Які є засобу для розтяжки і догляду за взуттям? Багато людей настільки бояться за своє взуття, що не хочуть ризикувати ним, кидаючи черевики або туфлі на різні хімічні експерименти, наприклад, на обтирання оцтом або не довіряють “дідівським способам”. Це і правда може призвести до дуже неприємної ситуації, коли людина може пошкодувати про те, що намагалася збільшити його на один розмір. Для таких випадків є спеціальні засоби, які розроблені справжніми професіоналами, тому якщо Ви не довіряєте народним способам, то вже точно повинні повірити тим, що займається такою справою вже роки на професійному рівні. Кращі засоби для збільшення розміру взуття випускають такі відомі компанії як: Oke, Salton, Twist, Duke of Dubbin, Silver, Salamander і Kiwi. Наносимо невелику кількість спрею на взуття, а саме на те місце, де взуття найбільше тисне. Але краще все-таки прочитати інструкцію, де повинно бути описано, як правильніше використати засіб.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: розтяжка взуття львів, як розширити взуття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *